Košarka

"Nikola Jokić? Nemam pojma ko je to!" Amerikanac uzeo olimpijsko zlato, pa zbog rata sa NBA udario na Srbina

Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić? Ko je to? Evo recimo, Noa Lajls nema pojma!

Izvor: Printscreen/YouTube/The Guardian/MN Press

Američki sprinter Noa Lajls ne prestaje da ratuje sa NBA košarkašima! Nakon što je prije nekoliko godina digao prašinu pošto je rekao da ne razumije kako tim koji osvoji NBA ligu može da se nazove "svjetskim šampionima", sada je ponovo "zaratio" sa NBA. Gostujući u podkastu kod poznatog novinara Šenona Šarpa sada je rekao da nema pojma ko je Nikola Jokić.

Šarp ga je pitao da li smatra da je Nikola Jokić najbolji košarkaš na svijetu, a on je odgovorio: "Da budem iskren, ne znam ko je to!" Da li je bio iskren ili je samo želio da nastavi svoju svađu sa cijelim NBA, ostaje pitanje.

A sve je počelo ovom izjavom: "Svjetski šampion čega!? Sjedinjenih Američkih Država? Znate šta me najviše boli? Kada gledam finale NBA lige iznad njihovih glava visi natpis 'svjetski šampioni'. Svjetski šampioni čega? Nemojte pogrešno da me razumijete. Ja stvarno volim moju državu SAD. I to ponekad… Ali to nije svijet, to nije svijet, mi smo svijet. Mi ovdje imamo svaku državu koja se bori, sportisti nose svoju zastavu da pokažu koga predstavljaju. Nema nikakvih zastava u NBA ligi", rekao je Lajls. Snimak njegove izjave brzo je postao viralan...

Lajls je na Olimpijskim igrama u Parizu uzeo zlatnu medalju u trci na 100 metara, a zatim je u trci na 200 ipak od njega bio brži Letsil Tebogo iz Bocvane koji je uzeo zlato. Lajls je osvojio bronzu, a cijela Amerika ga je kritikovala zbog greške u štafeti 4x100 metara zbog koje je na kraju Amerika ostala bez medalje.