Košarka

JADNICI, MI NE OBOŽAVAMO JOKIĆA! Kevin Durent opet vrijeđa i psuje posle Srbije

Autor Mladen Šolak

Nova, skandalozna poruka poznatog američkog košarkaša posle meča protiv Srbije

Izvor: Meng Dingbo / Xinhua News / Profimedia

Kevin Durent ne može da prestane da se svađa na Tviteru posle pobjede protiv Srbije. Iako je bio jedan od najboljih igrača Amerike, iako je njegov tim uz sve napore jedva izbjegao poraz, njemu nije dovoljno priznanje koje dobija, već se obračunava sa korisnicima društvene mreže. Pisao je do zore, a nastavio je i oko podneva, kada se vjerovatno probudio.

Durent se direktno obratio navijačima Denvera, koristeći psovke. "Slušajte svi vi navijači Nagetsa, svima se je*e šta vi jadnici mislite o tome ko je najbolji igrač u ligi. Igrači imaju ogromno poštovanje za Jokića, mi ga ne obožavamo kao svi vi, ali većina se divi njegovoj izuzetnosti. To što vas prozivam da navijate protiv nas je dio igre. Suočite se sa time", napisao je Durent.

"Kej-Di" ubacio je devet poena u završnici utakmice Srbija - SAD, dao ogorman doprinos trijumfu Amerike i njenom plasmanu u finale Olimpijskih igara, a onda je sve do pet ujutru odgovarao na društvenim mrežama. Posebno su mu zasmijetali navijači Denvera, koji, logično, obožavaju svog najboljeg igrača - Nikolu Jokića i koji odaju priznanje Srbiji za to da je umalo napravila senzaciju.

"Iz koje si ti zemlje?", pitao je Durent jednog novinara koji piše o Denveru, zaboravljajući očigledno kada je i sam hvalio na društvenim mrežama Juseina Bolta kada je u finalu Olimpijskih igara u Londonu trčao protiv čak trojice Amerikanaca - iz koje je zemlje tada bio Durent?

Kej-Di je poznat po tome da je veoma osjetljiv na pisanja korisnika na društvenim mrežama, svojevremeno je posle bijega iz Oklahome u Golden Stejt pravio anonimne naloge na Tviteru i branio sam sebe, a sada definitivno ide korak dalje. Dan prije olimpijskog finala, on ne odustaje od svađe - i to prostačke, sa korisnicima Tvitera iz Amerike, mahom iz Kolorada, koji su ostali oduševljeni onim što su vidjeli u utakmici Srbije i Sjedinjenih Država.

I tu postaje jasno koliki je Durentu pao teret sa leđa i zbog pobjede vjerovatno najjačeg tima Amerike ikad na velikim takmičenjima.