Košarka

POZNAT PRVI ČETVRTFINALNI KOŠARKAŠKI PAR OLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU!

Autor Mladen Šolak

Definitivno je sa kim će igrati Sjedinjene Države na početku nokaut faze Olimpijskh igara

Izvor: TikTok/Dejan Mladenović/Screenshot

Reprezentacije Sjedinjenih Država i Brazila igraće međusobni meč u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu. Nakon što je selekcija SAD pregazila Portoriko u posljednjem kolu grupne faze (104:83), zauzela je "pol poziciju" pred eliminacije, sa maksimalnim skorom 3-0. Duel Sjedinjenih Država i Brazila biće odigran u čuvenoj dvorani Bersi, nakon što su Lebron Džejms i saigrači igrali grupnu fazu u Lilu, na stadionu "Pjer Moro", na kojem je igrala i Srbija.

Selekcija Brazila, na čelu sa hrvatskim stručnjakom Aleksandrom Acom Petrovićem, imaće pakleno težak zadatak. Tandem košarkaša Zvezde i Partizana, plejmejker Jago Dos Santos i centar Bruno Kaboklo, na čelu sa legendarnim plejmejkerom Marselinjom Uertasom moraće da se suprotstave četvorostrukom uzastopnom olimpijskom šampionu, koji je prema mišljenju selektora Srbije Svetislava Pešića došao u najjačem sastavu ikad u Pariz.

U pobjedi protiv Srbije, Amerikance je predvodio fenomenalni Kevin Durent, a pred 27.000 navijača u Lilu zablistao je zajedno sa Edvardsom, koji je bio prvi strijelac sa 26. Dok je Portorikanac Hoze Alvarado opravdao ulogu lidera Portorika as 18 poena, Embid je dodao za Amerikance 15 poena, Durent je završio meč sa 11, Entoni Dejvis 10, koliko je ubacio i Lebron Džejms...

Reprezentacija Brazila prošla je u nokaut fazu kao trećeplasirana u Grupi B, sa skorom 1-2 i iza perfektne Njemačke (3-0) i domaćina, Francuske (2-1), dok će kući iz te grupe Japan (0-3). Četvrtfinale Olimpijskih igara biće odigrano 6. avgusta.