Košarka

DUBAI DOVEO POJAČANJE! Prave ozbiljan tim, sad već imaju petorku!

Autor Nebojša Šatara

Dubai sada ima petorku, vrijeme je da se ipak sastav još proširi.

Izvor: MN Press

Korak po korak, kockica po kockica, sve smo bliže da se kompletira tim Dubaija za narednu sezonu ABA lige. Do sada su stigli trener Jurica Golemac, iskusni američki plejmejker Nejt Mejson, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana Nemanja Dangubić, potom i Danilo Anđušić a sada su ozvaničena i dva evroligaška centra! 

Kao što je ranije i najavljivano stigao je Jordanac Ahmet Duverioglu! Nekadašnji košarkaš Efesa i Fenera koji je 2017. godine osvojio Evroligu u timu Fenerbahčea, koji je vodio Željko Obradović,  prethodne dvije godine proveo je u Bursi i Čagdašu iz Bodruma, a sada će prvi put zaigrati u Evroligi. 

Drugo pojačanje je iz regiona i u pitanju je Leon Radošević. Nekada jedan od najvećih bisera hrvatske košarke nikada nije u potpunosti ispunio svoj potencijal ali je godinama igrao Evrologu. Poslije Cibone zaigrao je za Olimpiju iz Milana i Lijetovos Ritas, zatim za Albu, Bešiktaš, Bambert i Bajern Minhen. Sve do 2022. godine igrao je u Evroligi, a onda je prethodne dvije sezone proveo u Italiji. Sa 34 godine vraća se u ABA ligu i biće veliko pojačanje Dubaiju.