Košarka

CRNO-BIJELI UZ DOSTA MUKE SLOMILI OTPOR IGOKEE!

Autor Balša Janković Izvor Kurir

Košarkaši Partizana su savladali Igokeu u prvom meču četvrtfinalne serije ABA lige rezultatom 94:85 ( 27:23, 27:22, 17:16, 23:24 ).

Izvor: MN Press

Nije sve bilo idealno za izabranike Željka Obradovića, gosti su bili izuzetno motivisani da pruže dostojan otpor favorizovanom rivalu, a u većini susreta su to i uspijevali.

Crno-bijeli su prvenstveno odličnim šutem za tri poena uspjeli da slome rivala, a prednjačio je u tom segmentu Džejlin Smit koji je pogodio četiri dalekometna šuta.

Partizan tokom većeg dijela susreta nije uspevao da se odlijepi, a igralo se u serijama.

Na poluvrijeme se otišlo prednošću crno-bijelih 54:45. Usledio je odgovor gostiju u trećoj dionici, sedam vezanih poena, a Obradović je reagovao tajm-autom. Ipak crno-bijeli odbijaju nalet i svojom serijom od 10:0 vraćaju kontrolu meča.

Nakon trojke Kevina Pantera Partizan odlazi na najvećih +19 u 34. minutu, a tu je meč praktično prelomljen.

Gosti se ipak nisu predavali, a borili su se do samog kraja i natjerali domaće košarkaše da maksimalno ozbiljno odigraju do poslednjeg zvižduka.

Najefikasniji u Partizanu bio je Kevin Panter sa 18 poena, 16 je dodao Ledej, dok su dvocifreni bili još i smit sa 12 poena i Naneli i Smailagić sa 11 odnosno 10.

Kod gostiju 21 poen Nakića, 17 je dodao Karmajkl, a 11 Filipović.

Revanš se igra u nedelju od 18.00 u Laktašima, a Partizan ima priliku da pobjedom obezbedi prolaz u polufinale gdje će ga čekati bolji iz duela Budućnost - Zadar.