Košarka

"STUDENTI" PORAŽENI U PIONIRU OD CRVENE ZVEZDE

Autor Balša Janković

Košarkaši SC Derbija ubjedljivo su poraženi od Crvene zvezde u pretposljednjem kolu Admiralbet ABA lige, danas i Pioniru 94:76

Izvor: MN Press

Postojala je nada, pitanje da li i realna, da bi “studenti” pobjedom u Beogradu protiv lidera mogli da obezbijede plej-of, ali na kraju nisu bili ni blizu čuda…

Košarkaši SC Derbija ubjedljivo su poraženi od Crvene zvezde u pretposljednjem kolu Admiralbet ABA lige, danas i Pioniru 94:76.

Zvezda je vodila od početka, na kraju prvog kvartala imala je 30:18, u jednom trenutku i 36:18 – “studenti u finišu drugog dijela uspjeli da priđu na deset poena zaistatka i čini se da je to bio posljednji trzaj crnogorskog tima.

Nemanja Nedović je sa dvije trojke otvorio treću četvrtinu (59:36), da bi nakon toga prednost domaćina samo rasla – uglavnom je bila veća od 20 razlike, na četiri minuta do kraja i nestvarna od plus 30 (92:62), pa se samo postavljalo pitanje sa kakvim minusom će se ekipa Dejana Jakare vratiti u Podgoricu. Na kraju poraz od 18 razlike čak i dobro zvuči.

Najefiikasniji u podgoričkom timu bili su Emir Hadžibegović (15 poena) i David Mirković (14), dok je na drugoj strani Nedović ubacio 16 poena.

Odluka o plej-ofu tako će pasti u posljednjem kolu kada će SC Derbi igrati protiv Budućnost Volija, a rival “studenata” za osmo mjesto Split sa Crvenom zvezdom. U slučaju da crveno-bijeli savladaju hrvatski tim, SC Derbi će ići u doigravanje i bez pobjede protiv gradskog rivala.