Rastanak!

LUKA VILDOZA NAPUSTIO CRVENU ZVEZDU: Osvojio dva trofeja, mučila ga ljubav, a sad postaje dio evropskog DRIM-TIMA!

Autor Dušan Ninković

Sjajni bek koji je u Crvenoj zvezdi odigrao prethodnu sezonu pojačao je grčkog velikana.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Košarkaški klub Crvena zvezda u sledećoj sezoni neće računati na Luku Vildozu! Na zvaničnom sajtu kluba saopšteno je da je došlo do rastanka sa sjajnim bekom iz Argentine, koji će postati jedno od ljetnjih pojačanja Ergina Atamana u Panatinaikosu.

Vildoza je polovinom oktobra stigao u Crvenu zvezdu i postao prvi argentinski košarkaš u istoriji kluba, a tokom jedine sezone u crveno-belom imao je priliku da sarađuje sa trenerom Duškom Ivanovićem kojeg je dobro poznavao iz Baskonije. Trofejan niz koji su započeli u Španiji nastavili su u Srbiji, gdje je Zvezda osvojila trofeje u Kupu Radivoja Koraća i Košarkaškoj ligi Srbije. Ovako je igrao za zvezdu:

Ponikao je i napravio je prve košarkaške korake u Kilmesu u rodnoj Argentini, pet sezona je nastupao za Baskoniju, nakon toga igrao je kratko za Njujork Nikse i Milvoki Bakse. Usledio je povratak u Evropu, gdje će mu Panatinaikos biti treći tim za koji nastupa. Mandat u crveno-belom dresu obilježile su mu neke sjajne partije, ali i ljubavni problemi o kojima se u Srbiji mnogo pričalo.

Toko boravka u Srbiji Luka Vildoza je raskinuo dugu vezu sa Ajnarom Hihon, zbog čega je silno patio. U tim trenucima je postojao problem u svlačionici Zvezde, čak ni odnosi sa trenerom Ivanovićem nisu bili na sjajnom nivou, a Luki je bila potrebna promjena. Uspio je da prevaziđe krizu i zaigra bolje, a do kraja sezone rodila se nova ljubav... Ovako izgleda Vildozina bivša:

Prije nego što će napustiti Crvenu zvezdu Luka Vildoza je smuvao srpsku odbojkašicu i nekadašnju igračicu crveno-belih, Milicu Tasić. Jedna od najljepših djevojaka srpskog sporta nekoliko puta je primećena u hali kako gleda utakmice svog dečka, a iako nijedno nije progovorilo o romansi svima je jasno da su već neko vrijeme zajedno. Pogledajte fotgorafije Milice Tasić: