Košarka

PARTIZAN JE BIO UGAŠEN KLUB, NOVI CILJ JE FAJNAL-FOR! Ostoja Mijailović se oglasio: Hoćemo da pišemo istoriju!

Autor Mladen Šolak

Poruka predsjednika crno-belih posle osvajanja title.

Izvor: MN Press

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović bio je mokar do kože posle proslave osvajanja titule sa ekipom i Željkom Obradovićem u Štark areni. Posle nagovaranja, stao je pred kamere i čestitao timu i Željku Obradoviću, kao i svima u klubu i navijačima. "Izvinjavam se što sam neuljudan, ali isprskali su me igrači pivom. Čestitam Partizanovcima, jer je posle 10 godina osvojena titula. Šest godina teškog i mukotrpnog rada. Hvala sponzorima, državi što nas je podržavala svih ovih godina i hvala svakome da se ovaj rezultat vrati u Partizan. Te 2017. Partizan je bio ugašen klub i zaista za sve ove godine rada, šta je sve prošlo kroz našu glavu... Radost je velika. Ove sezone zacrtali smo dva cilja - Top 8 i da osvojimo ABA ligu. U potpunosti smo završili sezonu uspješno i po planu, na radost Partizanovaca", rekao je Mijailović.

"Evroliga je garantovana, prošle godine smo je igrali na poziv i platili smo je 500.000 evra. Ove godine smo je zaslužili i hvala Željku Obradoviću, momcima, sjajnoj generaciji koja je dala sve od sebe. Prolili su puno znoja da pred našim navijačima osvojimo titulu. Ona je dosta veća samim tim što je pred skoro 25.000 ljudi, oboren je svaki rekord ABA lige i evropske košarke i pred našima navijačima je osvojena", dodao je on.

"Idemo dalje, moramo da podižemo sistem, vjerujem u ove ljude što su privrednici, u upravnom odboru, što su svojim novcem podržavali. Preko pola miliona navijača u Areni je gledalo utakmice i 99,99 odsto su platili karte. Hvala im od srca, nemam šta da im kažem. Večeras ćemo slaviti u krugu porodice, a zakazaćemo slavlje sa našim navijačima", kazao je predsednik Partizana.

Bio je upitan i za ciljeve. "Novi ciljevi? Kroz mjesec dana imaćemo skupštinu i Upravni odbor, sistem smo koji funkcioniše, stavićemo sve stvari na sto, trudićemo se da odemo na Fajnal-for sledeće sezone i da pišemo istoriju. Mi smo i osvajači Evrolige i pripadamo tom društvu. Imamo sistem u kojem nije pao nijedan upaljač pred skoro 25.000 ljudi, oboren je svaki rekord..."