JASNA PORUKA

"PARTIZAN - STALNI ČLAN EVROLIGE!" Željko Obradović o projektu koji želi da svi vide: Poslali smo lepu sliku, a sad ABA!

Autor Milutin Vujičić

Željko Obradović želi da Partizan bude stalni član Evrolige.

Izvor: Profimedia/Burak Akbulut / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Partizan nije uspeo da se plasira na fajnal-for Evrolige pošto je posle neverovatne drame poražen u Madridu. "Kraljevski klub" uspeo je da "obriše" deficit od 18 poena razlike i pre svega zahvaljujući španskoj "trojci" Ljulj-Fernandez-Rodrigez, ostvarili su plasman na završni turnir u Kaunasu. Ipak, iako poraz boli, Partizan može i te kako da bude zadovoljan zbog sjajne sezone u Evroligi u koju su se vratili posle dugo vremena.

Ne samo da je Partizan uspeo da parira svim klubovima i većih budžeta, nego su i navijači postali prepoznatljivo "lice" Evrolige, tako da je nakon svega Željko Obradović srpskim novinarima ispričao da smatra da njegov klub zaslužuje da bude redovni učesnik najjačeg međunarodnog takmičenja na "starom kontinentu".

"Partizan se vratio u Evroligu posle osam godina. Velika žal što nismo uspeli da iskoristimo 2-0. Partizan treba da bude stalan član Evrolige, to nam je svima glavni cilj, pa i moj otkako sam se vratio u Partizan. Videli ste koliko smo lepu sliku poslali u Evropu za treću utakmicu, iako su mnogi očekivali nerede. Jako sam ponosan na sve što smo pokazali u Evroligi", kazao je Obradović prenosi "MozzartSport" i potom trenera Partizana dodaje šta je sledeći osnovni cilj crno-belih: "Od petka se spremamo za ABA ligu, gde nam je cilj da osvojimo titulu".

Obradović se zahvalio navijačima i podsetio da postoje i oni koji su na svaki meč dolazili sa Malte, istakavši da je Evroligi "potreban klub kao Partizan", odnosno objasnivši da se ne radi samo o jednogodišnjem projektu: "Pitajte klubove iz Evrolige da li vole da dođu u Beograd. Eto, pričalo se šta bi moglo da se desi Real Madridu pre treće i četvrte utakmice, pa šta se desilo? Bila je to najnormalnija atmosfera".