ŠTA ĆE BITI?

SLUČAJ HEZONJA - IZBAČEN ZBOG TUČE, A NAVIJA ZA PARTIZAN! Kako će navijači dočekati Hrvata u Areni?

Autor Nemanja Stanojčić

Špankska "Marka" posvetila je tekst Hezonji i njegovom odnosu prema Partizanu.

Izvor: MN Pres

Partizan će protiv Real Madrida pokušati da iskoristi prvu priliku za plasman na fajnal-for Evrolige. U "Areni" dočekuje "kraljevski klub" (20.30h), a gosti znaju da nemaju pravo na kiks. Na parketu biće i Mario Hezonja, hrvatski košarkaš koji nikada nije krio da navija za crno-bijele.

Upravo je njemu španska "Marka" posvetila tekst pod naslovom "Zanimljiv slučaj Hezonje, izbačen je u tuči u Madridu i navija za Partizan". Na početku teksta ističu da je Real pred ispadanjem i da će igrati u neprijateljskoj atmosferi gde će publika biti protiv svih. "Protiv svih? Možda ipak ne, pošto je slučaj Hezonje zanimljiv. Mario ima neosporan talenat, sposoban da promeni meč u potpunosti, ali ga trener Mateo ne koristi. Hrvat je bio dio haosa u Madridu, mada je pokušavao da razdvoji obije strane i uprkos svemu je isključen sa meča. Djeluje da balkansko rivalstvo nije na vrhuncu po tom pitanju", piše ovaj list.

Nalašavaju da je Mario jedna od miljenika navijača crno-bijelih, a interesantno je da je mogao i da završi u Humskoj. "Hezonju voli Partizanova publika. On nikada nije krio da ih voli. U jednom intervjuu iz 2012. godine rekao je da mu je Partizan draži i od zagrebačke Cibone i da uživa u atmosferi koju navijači prave. U meču odigranim krajem marta dobio je aplauze i ovacije sa tribina. Sada će opet tamo zaigrati sa saigračima."

Hezonja ove sezone prosječno bilježi 10,5 poena po meču. U ovoj četvrtfinalnoj seriji dao je 8 u prvom i 16 u drugom meču. "Mario je u ovoj seriji kažnjavan za defanzivne greške. Obradović je sve to odlično 'pročitao' i znao kako sve to da kazni, a Partizan je dobro naplatio sve te situacije. Dao je 24 poena u dva meča, ali je procenat u šutu za dva bio samo 36,4 odsto (4/11)", zaključuje se u tekstu. Ovako je izgledao haos u Madridu: