Košarka

SRBIJA PORAZOM OD LETONIJE ZAKOMPLIKOVALA SEBI SITUACIJU

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Letonije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pa im sada slijedi ekstremno važan duel sa Belgijom u Nišu...

Izvor: MNPress

U pretposlednjem meču prvog dela kvalifikacija za Svetsko prvenstvo izabranici Svetislava Pešića pali su u Rigi - 66:59 (13:12, 12:19, 21:7, 20:21).

"Orlovi" su izgubili zbog veoma loše igre u trećoj dionici i sada moraju da traže iskupljenje u Nišu gdje moraju da savladaju Belgiju. Taj duel je od ogromnog značaja zbog prenošenja bodova u drugu fazu gde se ukrštaju sa Grčkom, Velikom Britanijom i Turskom.

Srpski tim je u prvom poluvremenu držao Aleksa Avramović sa 16 poena, a onda je u 27. minutu sve stalo. Tada je Srbija imala vođstvo (34:35) i to je bio početak kraja. U narednih pet minuta postigli su samo tri poena, dok je domaćin dao 15 i spomenutom serijom 15:3 rešeno je pitanje pobednika.

U poslednjem kvartalu Pešićevi izabranici pokušavali su da stignu zaostatak, trudili su se, ali je bilo prekasno za preokret. Ono što brine Pešića pored poraza je svakako povreda Kuridže u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

Tagovi