Spremni?!

ZVEZDA I PARTIZAN, DRUGI DEO ABA FINALA: Sve o meču koji čeka ceo region - ko sudi, gde je prenos i ko može da prelomi!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Sve je spremno za drugi meč finalne serije Crvene zvezde i Partizana u ABA ligi.

Izvor: MN Press

Dva dana nakon što je Crvena zvezda povela 1:0 protiv Partizana u finalnoj seriji ABA lige, na programu je drugi meč. I ovaj će se igrati pred navijačima crveno-belih, ponovo u hali "Aleksandar Nikolić".

Susret je zakazan za nedelju - 29. maj, od 20 časova. U istom terminu počeo je i prvi meč, pa sa te strane neće biti nikakvih promena.

Za one koji ne planiraju uživo da gledaju meč ili nisu na vreme nabavili kartu za spektakularno vfinale važna je informacija da će prenos ponovo biti na televiziji Arena sport 1 Premium. Studijska emisija počeće nešto ranije, a stručni konsultant Vlade Đurović će i nakon završetka meča analizirati šta se dešavalo na parketu "Pionira".

Pored dva srpska kluba, na ovom meču će naša zemlja imati još jednog predstavnika. ABA liga je delegirala najboljeg srpskog sudiju Iliju Beloševića za drugi meč finala, a njemu će pomagati Igor Dragojević i Mario Majkić. Dragojević dolazi iz Crne Gore, dok će Majkić predstavljati Sloveniju u ovogodišnjem finalu regionalnog takmičenja.

Nadamo se da arbitri neće imati pretežak posao večeras i da će se za rezultat na terenu pitati isključivo košarkaši dva tima.

Kako se navodi na sajtu ABA lige, večerašnji meč mogao bi da prelomi duel bekovski duel Nikole Ivanovića i Alekse Avramovića! Njih dvojica su sjajno odigrali prvi meč u seriji, a ukoliko ponove takvu partiju približiće ekipu veoma važnoj pobedi.

Crnogorski plejmejker je "prelomio" prvi meč finala svojom energijom. Ubacio je 18 poena Partizanu i zabeležio još pet asistencija, a sa njim na terenu Zvezda je izgledala odlično. Sa druge strane, bek crno-belih je postigao 10 poena uz pet skokova i četiri asistencije, ali to njegovom timu nije bilo dovoljno da izbegne poraz.

Večeras će Partizan imati priliku za popravni...