Fudbal

Mančester Junajted otpustio trenera: Ten Hag je već dugo bio na ivici otkaza!

Autor Milja Zenović

Erik ten Hag je dobio otkaz u Mančester Junajtedu, nakon poraza od Vest Hema (2:1).

Izvor: YouTube/SkySport/Screenshot

Mančester Junajted je smijenio Erika ten Haga posle poraza od Vest Hema (2:1), prenose svjetski mediji. Već dugo je Ten Hag bio na ivici otkaza, iako je ljetos osvojio FA Kup sa "crvenim đavolima" i dobio novi ugovor, međutim nije unapredio igru i smijenjen je, jer je njegova ekipa bliža zoni ispadanja nego tituli.

Junajted je doživeo već četiri poraza u Premijer ligi i pao je na 14. mesto na tabeli, dok nema pobjedu već tri remija u Ligi Evrope protiv Tventea, Porta i Fenerbahčea. Na sve to, ni klima oko Erika ten Haga nije na dobrom nivou već neko vrijeme, prosto jer je navijačima dosta izgovora. Konstantno ih je dovodio u zabludu i pokušavao da uspjehe temelji na Liga kupu iz 2023. i FA Kupu iz 2024. godine, što nikako ne može da zadovolji apetite navijača jednog od najvećih klubova svijeta.

Tako će se dati u potragu za devetim trenerom od penzije Aleksa Fergusona, pošto ga na dostojan način nisu naslijedili ni Mojes, Gigs, Van Gal, Murinjo, Solskjer, Kerik, Rangnik, a ni Ten Hag. Funkciju trenera će privremeno od njega preuzeti pomoćnik i bivši napadač kluba Rud van Nistelroj, ali vjerovatno dok u novembru ne pronađu novo rešenje.


Erik ten Hag je bivši trener Ajaksa sa kojim je činio čuda, a pamtimo posebno generaciju Dušana Tadića, Frenkija de Jonga, Mathejsa de Lihta i drugih sa kojima je igrao polufinale Lige šampiona, uz predivan fudbal. Apsolutno ništa od toga nismo vidjeli u Junajtedu, gdje je na 127 utakmica zabilježio 70 pobjeda, 23 remija i 34 poraza, uz dva trofeja koja ne zadovoljavaju apetit, tek su tu da budu privid uspjeha.

Podsjetimo, tokom ljeta Junajted je potrošio više od 214 miliona eura na pojačanja, najviše na Lenija Jora (Lil, 62 miliona), ali i na Manuela Ugartea (PSŽ), Mathejsa de Lihta (Bajern), Džošuu Zirkzea (Bolonja) i Nusaira Mazrauija (Bajern).