Fudbal

Nigerijac (25) iz Superlige Srbije ušao u Elitu: Zbog rijaliti programa prekinuo karijeru!

Autor Dušan Ninković

Fudbaler Viktor Amos svojevremeno bio adut Mladosti iz Lučana, a sada je rijaliti zvezda.

Izvor: MN Press

Nova sezona rijaliti programa Elita biće posebno zanimljiva fudbalskim fanovima u Srbiji, pošto će u kući u Šimanovcima među preko 50 učesnika biti i dvojica igrača sa terena Superlige Srbije. Zanimljiviji slučaj je Nigerijca Viktora Amosa koji će se predstaviti publici.

Viktor Amos rođen je u gradu Abudža u Nigeriji, a iz lokalnog kluba preselio se u Srbiju još kao tinejdžer. Stigao je u Mladost iz Lučana, prvo zaigrao za omladince, a zatim dobio šansu i u seniorskom timu. Odigrao je šest minuta protiv Radnika iz Surdulice i 45 minuta protiv Napretka iz Kruševca, što su mu jedini nastupi u elitnom rangu srpskog fudbala.

Nakon Mladosti je šest mjeseci igrao za Slogu iz Kraljeva, zatim je manje od godinu dana bio igrač Trajala, a u prethodnoj sezoni je drugi dio prvenstva proveo u Slobodi iz Užica. Za Užičane nije čak ni debitovao, a tek na dvije utakmice Prve lige Srbije našao se na klupi za rezervne igrače. Očigledno ga je i mala minutaža natjerala da promijeni karijeru.

Za razliku od Terzića i većine drugih učesnika, Amos nema bogato iskustvo učešća u rijaliti programa pa tek treba da vidimo kako se snalazi u ovoj vrsti emisija. Učešće Nigerijca biće zanimljivo i zbog toga što nije čest slučaj da fudbaleri njegovih godina prekidaju igračku karijeru da bi se posvetili ovakvoj vrsti šou programa. Naravno, ostaje nam da vidimo i koliko je Viktor naučio srpski tokom prethodnih godina, pošto će sa ostalim učesnicima vjerovatno morati da se sporazumjeva na njemu stranom jeziku.