Fudbal

Piksi na Marakani, iza njega zastava "Delije Sjever": Uživo je pratio kako Zvezda ulazi u Ligu šampiona

Autor Mladen Šolak

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi uživo je pratio meč Crvena zvezda Bode Glimt

Izvor: Instagram/Fudbalski savez Srbije

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi gledao je uživo utakmicu Crvena zvezda - Bode Glimt i video kako tim Vladana Milojevića ulazi u grupnu fazu Lige šampiona. Piksi je pratio meč iz lože, što se može videti i na fotografiji koju je objavio Fudbalski savez Srbije.

"Sinoć su završene kvalifikacije za klupska UEFA takmičenja, a tim povodom selektor „A” reprezentacije Srbije Dragan Stojković, koji je u sredu uveče uživo posmatrao meč na stadionu „Rajko Mitić” čestitao je, prijje svega, Crvenoj zvezdi i treneru Vladanu Milojeviću na izuzetnom rezultatu i plasmanu u Ligu šampiona, koji će imati višestruki značaj, kako za klub tako i za srpski fudbal. Čestitke su upućene i na adresu TSC-a, koji će ove sezone nastupati u Ligi konferencije. Crvenoj zvezdi i TSC-u poželeo je mnogo uspeha u predstojećim evropskim izazovima. Stojković je takođe čestitao i banjalučkom Borcu na ostvarenim rezultatima u Evropi, odnosno plasmanu u Ligu konferencije", saopšteno je.

Dragan Stojković Piksi je igračka legenda Crvene zvezde, njena peta i poslednja Zvezdina zvezda, a u klubu je bio i predsjednik u prvoj deceniji 21. vijeka, kada su crveno-bijeli igrali velike utakmice protiv Milana u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ipak, njegov odnos sa Crvenom zvezdom bio je prethodnih godina prožet i ružnim epizodama, bilo je veoma oštrih reči sa "Marakane" upućivanih ka njemu. Takođe, bilo je i transparenata Delija protiv Stojkovića, kao i u periodu kada je bio predsednik Fudbalskog saveza Srbije pre skoro četvrt vijeka.

Ipak, u večeri velike pobjede, Piksi je bio na stadionu na kojem je cijela Evropa čula za njega kao igrača i na kojem je predvodio crveno-bele u istorijskim evropskim mečevima.