Fudbal

ĐOKOVIĆEV DOBAR START NA US OPENU: Razbio rivala, a daleko je od forme!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je vrlo lako prošao u drugo kolo US Opena!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Novak Đoković je protutnjao kroz prvo kolo US Opena! Savladao je iskusnog moldavskog tenisera Radua Albota u tri seta 6:2, 6:2, 6:4. Mučio se srpski teniser, ubacio ispod 50 odsto prvog servisa u ovom uvodnom meču u Njujorku, dozvolio jedan brejk, ali je rutinski dobio meč za dva sata i osam minuta. 

Imao je deset duplih grešaka, imao 46 uspješnosti prvog servisa, ali je ipak ovo bila laka pobjeda. U prvom setu je podigao niv igre poslije prvobitnog nispitivanja snaga i od 2:2 odjednom je bilo 6:2 i vodio je sa 1:0 najbolji ikada. U drugom setu se više mučio, takođe je vezao brekjkove, ali je u četvrtom gemu izgubio gem na svoj servis. Imao je ipak čak tri brejka i ponovo dobio sa 6:2. U trećem setu Albot je uspijevao da sačuva svoj servis, odbrani se od nekoliko brejk lopti ali je na kraju poklekao u sedmom gemu i tu je bio kraj.

Sada će Novak u drugom kolu igrati sa Laslom Đereom koji je u svom meču poslije velike drame dobio Jana Leonarda Štrufa sa 3:2 u setovima. Taj meč će biti na programu u srijedu ili u noći između utorka i srijede.