Fudbal

MILOJA PITALI ZA PARTIZAN I JNA, samo je rekao: Ne bih da odgovaram na to!

Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je istakao da je Jedinstvo odličan tim i čestitao je rivalu na ulasku u elitni rang.

Izvor: MN Press/© MN press, all rights reserved

Fudbaleri Crvene zvezde započeće novu sezonu Superlige Srbije utakmicom sa Jedinstvom iz Uba na "Marakani", a na tom meču će početni udarac simbolično izvesti Dušan Savić. Legendarni napadač Crvene zvezde je jedan od legendarnih fudbalera crveno-bijelih sa Uba, a pred ovaj meč trener Zvezde Vladan Milojević pozvao je navijače da dođu u što većem broju.

"Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da obore rekord iz 2014. godine kada je na premijeri sezone bilo 22 hiljade ljudi. Ko god može da dođe da nas podrži, nadam se da će to i učiniti, a mi se svakako naše publike jesmo uželjeli. Nadam se i da su oni nas, uprkos tome što je jul, toplo, godišnji odmori, vikend. Ko god došao, hvala mu", počeo je Milojević.

Ub je dočekao i da njihovo Jedinstvo igra Superligu, a žrijeb je htio da se u prva dva kola nađu oči u oči sa "vječitima". Za novu ekipu u elitnom rangu iskusni stručnjak je imao samo riječi hvale. "Čestitam im na ulasku u Superligu. Velika je to stvar i zasluge svakako idu ljudima koji vode klub. Siguran sam da imaju potencijal za ovo takmičenje i želim im da ostanu u prvenstvu. Imaju veliki broj mladih i zanimljivih igrača. Mnogi od njih su već igrali u inostranstvu, neki samo u Srbiji, ali svakako su dobro poznata imena - Sise, Fereira, Denić, Dubljanić, Stojanović... Mislim ipak da im je najveći adut kolektiv, uz trenera koji je dugo bio u Italiji i koji je pravi taktičar. Biće zanimljiva i atraktivna utakmica."

Novinare je zanimalo da li će debitovati novi napadač Bruno Duarte, kao i koji su to igrači kao "bonusi" planirani u startnoj postavi. "Ne znam da li će Duarte debitovati sutra. Trenira sa nama, nedavno se priključio, biće u protokolu, ali da li će zaigrati - vidjećemo. Što se bonusa tiče, mi imamo veliki broj mladih igrača, a sve zavisi od taktike i protivnika ko će od njih da se nađe na terenu. Ne mora da znači da ćemo sutra imati samo dva bonusa na terenu. Ne znam da li će neko sutra da propusti premijeru, ali treba uzeti u obzir da smo odradili specifične pripreme, jer se veliki broj reprezentativaca tek u Rusiji priključio kada smo već uigravali ekipu. Propustili su bazični dio i vidjećemo da li nekome treba još treninga da dođe u fizički željenu formu. Svakako imamo veliki fond igrača i s te strane ne postoji problem", kazao je Milojević i dodao:  "Sve ekipe u Superligi imaju kvalitet i svi su motivisani da se dokažu i pokažu. Ovo je početak sezone, ekipe još uvijek nisu skroz uigrane i zato ne znamo šta možemo da očekujemo. Vjerujem da će biti zanimljivo, ali ne i lako."

Pitali su na kraju Milojevića i da li se susreo sa situacijoom kakva će se desiti u petak uveče, da je Napredak domaćin Partizanu na stadionu "JNA". Kratko je odgovorio: "Ne bih da odgovaram na to."