Fudbal

PIKSI O TADIĆEVOM POVLAČENJU: Tražiću od Džajića da se organizuje oproštajna utakmica!

Autor Dragan Šutvić

Selektor Srbije se javio poslije povlačenja kapitena.

Izvor: MN Press

Nakon informacije da je kapiten Srbije Dušan Tadić donio odluku o završetku reprezentativne karijere, oglasio se i selektor A tima Dragan Stojković. Iako je na Evropskom prvenstvu među njima bilo javnih nesuglasica, odnosno Tadićevih izjava da nije zadovoljan ulogom rezerviste, selektor je sada poslao poruku u kojoj je naglasio svoje veliko poštovanje prema kapitenu.

"Dušan Tadić je veliko ime srpskog fudbala i momak koji je ostavio dubok trag u dresu našeg državnog tima. Pratio sam njegovu karijeru od momenta kada je u Vojvodini najavio ogromne domete i kasnije kada je u Holandiji, Engleskoj i Turskoj pokazao da je izrastao u jednog od najboljih veznih igrača u Evropi. Od trenutka kada sam stupio na dužnost selektora reprezentacije, vidio sam u njemu lidera i bilo mi je mnogo drago što baš Tadić nosi kapitensku traku i broj 10 na leđima".

"Poštujem njegovu odluku i želim mu mnogo sreće u nastavku karijere, kako one igračke, tako i i one kojoj se bude posvetio nakon aktivnog igranja. Moja je velika želja da mu se organizuje oproštajna utakmica i predložiću predsjedniku Džajiću i ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije da se u prvom slobodnom terminu iskoristi prilika i da se na jedan dostojan način oprostimo od bivšeg kapitena. Tadić je to apsolutno zaslužio.“

Izvor: MN Press

Kapiten Srbije Dušan Tadić igrao je za Srbiju od 2008. do 2024. godine, postao rekorder nacionalnog tima sa 111 nastupa i za sobom ima tri učešća na velikim turnirima - Mundijal u Rusiji 2018, u Kataru 2022. i Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024.

U Piksijevom mandatu imao je sjajne partije, bio jedan od najvažnijih igrača nacionalnog tima i zauvijek će ostati upamćena njegova asistencija u istorijskoj pobjedi protiv Portugala u Lisabonu, za odlazak na Mundijal 2022.

Nažalost, na EURO 2024 Piksi je vidio Tadića u redukovanoj ulozi nego do sada i to kapitenu nije odgovaralo. Bio je rezerva na otvaranju turnira protiv Engleske i na oproštaju od Njemačke protiv Danske, dok je proveo na terenu cijeli meč protiv Slovenije.

U toku takmičenja dva puta je emotivno govorio o svojoj ulozi i o tome da smatra da bi kao najbolji igrač ekipe trebalo da igra od prvog minuta u svakoj utakmici. Piksiju nije bilo drago što je Tadić tako istupio u javnost i ostaje žal što se najdugovječnija "desetka" Srbije nije oprostila od dresa državnog tima na uspješniji način od još jedne rane eliminacije sa velikog takmičenja.