Fudbal

ZLATAN DIGAO STADION NA NOGE SAMO JEDNIM POTEZOM (VIDEO)

Zlatan Ibrahimović je još jednom pokazao šta je to čista harizma.

Izvor: Arena sport 1 Premium/Screenshot

Srbija je pred Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj riješila da jedan od pripremnih mečeva odigra u Stokholmu, gdje se sastala sa Švedskom. Ipak, ni jedan ni drugi tim nisu bili u prvom planu već čovjek u loži koji je došao da ga cijeli stadion posljednji put pozdravi.

Naravno da je u pitanju Zlatan Ibrahimović! Sjajni napadač, jedan od najboljih špiceva koje smo ikada gledali na terenu. On se sa suprugom Helenom pojavio na stadionu, a kada su ga kamere uhvatile u desetom minutu meča na tribinama je nastao pravi delirijum.

Čak i hladni Šveđani nisu bili imuni na njega, pa je Zlatan tako prikazan na velikom ekranu u društvu supruge i prijatelja. Kada je vidio da je u prvom planu i da su navijači krenuli u huk čim su ga vidjeli on se prvo nasmijao, a onda jednim potezom digao stadion na noge. Pogledajte kako je to izgledalo: 

Kada je rukama gestikulirao srce "Frends arena" u Stokholmu je eruptirala. Prije same utakmice čuli smo i "Đurđevdan" kako se čuje sa razglasa stadiona, a vidjećemo i da li će možda Zlatan zapjevati nešto na oproštaju, pošto znamo da je to ranije znao da uradi. Nevjerovatni napadač iz Malmea debitovao je za Švedsku 2001. godine kada je iz Malmea prešao u Ajaks, a u naredne 22 godine je na 122 meča dao 62 gola za nacionalni tim. Sa Švedskom je igrao na Evropskim i Svjetskim prvenstvima, a sada godinu dana nakon oproštaja od fudbala želi da se oprosti na emotivan način od nacionalnog tima.