Fudbal

KUČ O DUELU SA BELGIJOM: Moramo da igramo protiv jakih rivala i u tim duelima pokažemo da vrijedimo

Autor Milica Mrvaljević

Protiv tima kakav je Belgija teško da „hrabri sokoli” mogu da se nametnu...

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Crnogorski fudbaleri su danas odradili drugi trening u sklopu priprema za prijateljske utakmice sa Belgijom i Gruzijom, ali selektor Robert Prosinečki opet nije imao ni izbliza kompletan tim na raspolaganju.

Za ovu akciju legendarni Hrvat ne može da računa na Stefana Savića, Adama Marušića, Rista Radunovića i Marka Tućija, a i dalje se čeka dolazak nekoliko bitnih igrača.

Stevan Jovetić još nije stigao na okupljanje nakon što je u srijedu osvojio Ligu konferencije sa Olimpijakosom, čeka se i dolazak Stefana Mugoše, dok će se tandem iz azerbejdžanskog Karabaga - Marko Janković i Marko Vešović - nacionalnom timu pridružiti u Briselu, dan pred duel sa Belgijom koji se igra u srijedu.

Četiri dana kasnije je okršaj sa Gruzijom pod Goricom.

„Prvo okupljanje s novim selektorom u martu je bilo dobro, odradili smo ono što od nas tražilo. Imali smo tada dvije provjere i dvije pobjede, a sada nas čekaju dvije mnogo jače utakmice”, rekao je vezista Edvin Kuč.

Posebno je zanimljiv duel sa Belgijancima, jednom od najboljih reprezentacija u Evropi.

„Po meni je Belgija - uz Njemačku, Englesku i Francusku - favorit za osvajanje Evropskog prvenstva. Ova njihova generacija hvata posljednji voz da proba da osvoje neki trofej. A što se nas tiče, daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat u Briselu”, istakao je fudbaler kosovskog Balkanija.

Gruzija je takođe učesnik Eura...

„Gruzini su pokazali da su ozboljan tim, posljednjih godina su u uzlaznoj putanji. Samim tim će ove dvije utakmice biti jake provjere u kojima je cilj da pokažemo da možemo da se nosimo sa puno jačim selekcijama”, kazao je Kuč.

Crna Gora je u prve dvije utakmice sa Prosinečkim savladala Bjelorusiju i Sjevernu Makedoniju - u njima je i pokušala da igra drugačije, da kroz posjed dolazi do šansi. U Antaliji to nije bilo idealno...

„Svaki trener ima neke svoje ideje, planove i zamisli. S novim selektorom smo u ta dva meča pokazali da ćemo igrati drugačije i ofanzivnije, ispratio je to i rezultat. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu, ne plašeći se nijednog rivala. Mislim da imamo kvalitet, posebno kada smo kompletni”, naveo je Kuč.

Protiv tima kakav je Belgija teško da „hrabri sokoli” mogu da se nametnu...

„Imamo dosta kadrovskih problema, jer neće igrati Stefan Savić i Adam Marušić, a ni Jovetić još nije stigao na okupljanje. To su za lideri ove grupe, ali mi smo tu da se pokažemo i damo sve od sebe. Moramo da igramo protiv jakih rivala i u tim duelima pokažemo da vrijedimo. Probaćemo da se nadigravamo sa Belgijom”, zaključio je Kuč.