Fudbal

DEČIĆ JE ŠAMPION CRNE GORE! LOŠA IGRA BUDUĆNOSTI, RUDAR ISPAO IZ LIGE!

Autor Milica Mrvaljević

Prvi put u klupskoj istoriji, fudbaleri Dečića postali su šampioni

decic
Izvor: YouTube Print Screen

U pretposljednjem kolu Meridianbet Prve lige, Tuzani su pobijedili Sutjesku kraj Bistrice 1:0 i biće prvaci, bez obzira na ishod utakmica posljednje runde.

Utakmica je odlučena u 35. minutu, kada je nakon akcije po lijevoj strani na pravom mjestu bio upravo bivši igrač Sutjeske Draško Božović. Nije goste poremetio ni crveni karton Ujkaja u završnici prvog poluvremena jer su u nastavku sačuvali prednost.

Dečić je sa stilom došao do trona, trijumfom u derbiju protiv Sutjeske kraj Bistrice - 1:0, iako je 50 minuta igrao sa igračem manje, zbog isključenja Ujkaja.

Šampionski tron Tuzanima je donio momak kome je ovo nevjerovatna, sedma titula u samostalnoj Crnoj Gori - Draško Božović, pogotkom u 32. minutu.

Rekorder crnogorskog klupskog fudbala tri titule je osvojio sa ekipom Budućnosti, dvije sa Mogrenom, po jednu sa Rudarom i sada Dečićem.

Kolo prije kraja šampion ima šest bodova više od Budućnosti, koja je izgubila pod Goricom od Mornara, izgubila 2. mjesto i zakomplikovala borbu za Evropu.

Barani će sačuvati drugu poziciju ako u narednom kolu u Baru pobijede Jezero, čime će izboriti istorijski plasman na evropsku scenu.

Istovremeno, Budućnost je na svom terenu izgubila od Mornara sa 1:0, pa su se Barani izjednačili na drugoj poziciji sa Podgoričanima, pred posljednje kolo.

Gol odluke pod Goricom postigao je u posljednjem minutu Milan Vušurović.

Fudbaleri Rudara oprostili su se od elitnog društva crnogorskog fudbala prvi put u istoriji.

Izgubili su Pljevljaci 2:1 od Jezera i oprostili se od Prve lige.

U baraž će Jedinstvo i Mladost iz Donje Gorice.

MERIDIANBET PRVA LIGA, 35. KOLO

BUDUĆNOST – MORNAR 0:1
SUTJESKA – DEČIĆ 0:1
JEZERO – RUDAR 2:1
ARSENAL – MLADOST 3:1
JEDINSTVO – PETROVAC 4:2

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt