Fudbal

ZVEZDA NAŠLA POJAČANJE, ALI SE POJAVIO VELIKI PROBLEM! Igrač hoće na "Marakanu", ali jedan čovjek sve STOPIRA!

Autor Nemanja Stanojčić

Seol Jung Vu po svemu sudeći neće obući dres Crvene zvezde...

Izvor: Naoki Morita / AFLO / Profimedia

Crvena zvezda našla je novo pojačanje u Južnoj Koreji. Želi da dovede Seola Jung Vua (25) koji može da igra na obije bekovske pozicije u defanzivi. Upravo to je deficitarna pozicija srpskog tima za nastavak sezone i Marko Marin zato je otišao u Aziju na pregovore, ali tamo su se pojavili problemi.

Prema informacijama koje stižu iz tamošnjih medija Vu ima veliku želju da dođe na "Marakanu" i da se oproba u novom izazovu u karijeri, ali trener Ulsana Hong Mjung-Bo nema namjeru da ga pusti zbog toga što one može da pronađe adekvatnu zamjenu.

On je bio sa reprezetnacijom Južne Koreje na Azijskom kupu i ispali su u polufinalu od Jordana, tako da se Vu već vratio u svoj matični klub. Interesantno je da je on u mlađim kategorijama igrao kao desno krilo, ali je u profesionalnom fudbalu prebačen na drugu, deafanzivniju poziciju.

Seniorskoj ekipi priključen je 2020. godine i odmah je dobio značajniju ulogu u timu - sa 25 godina već ima 141 meč, šest golova i 13 asistencija u dresu Ulsan Hjundaija. Za reprezentaciju je debitovao na ljeto 2023. godine, a Azijski kup počeo je kao desni bek, pa je prebačen na lijevu stranu gde je igrao vingbeka.