Užas!

POZNATI FUDBALER OPTUŽEN ZA SILOVANJE! Dvije žene ga optužile - odmah IZBAČEN iz reprezentacije!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najvažnijih igrača reprezentacije Japana sklonjen sa Azijskog kupa zbog teških optužbi.

Izvor: Naoki Morita / AFLO / Profimedia

Fudbaleri Japana ovih dana pokušavaju da se domognu kontinentalnog trofeja na Azijskom kupu koji se igra u Dohi, a protivnik za plasman u polufinale takmičenja biće im Iran. Na tom meču, ali i na svim narednim, Japan će nastupati bez jednog od fudbalera koji je bio tu na početku turnira - ofanzivac Remsa Džunja Ito (30) optužen je za silovanje dve đevojke i zatim sklonjen iz reprezentacije.

Po informacijama koje se otkrili japanski mediji, Fudbalski savez reagovao je na optužnicu koju je dobila policija u Osaki. Iskusni fudbaler prijavljen je za dva silovanja koja su se dogodila u junu 2023. godine, nakon prijateljske utakmice sa Peruom. Tada je Ito napio dve đevojke i sa njima imao intimne odnose, iako one na to nisu pristale.

"Koliko smo razumjeli različita izveštavanja u slučaju Džunje Ita, obije strane imaju različite tvrdnje. Zbog toga smatramo da je potrebno biti oprezan kada se priča o toj temi. Poslije razmatranja Itovog fizičkog i mentalnog stanja, FS Japana je donio odluku da on napušti nacionalni tim", navodi se u zvaničnom saopštenju o odlasku Ita iz nacionalnog tima.

Biće to veliki udarac za Japan, koji je jedan od najvećih favorita na ovogodišnjem turniru u Kataru. Džunja Ito počeo je prva dva meča u grupnoj fazi, a na trećem je ušao u igru sa klupe za rezerve. Prvi meč u nokaut rundi, protiv Bahreina, Ito je dugo sjedio pored terena jer se tada već pominjalo da će biti sklonjen iz nacionalnog tima.

Inače, Džunja Ito je do sada odigrao 54 meča i postigao 13 golova za seniorsku reprezentaciju Japana. Nakon igranja u rodnoj zemlji gdje je nosio dres Kofua i Kašive, u januaru 2019. godine preselio se u Genk. Kasnije ga je belgijski klub i otkupio, a 2022. godine prešao je u Francusku i pojačao Rems.