Fudbal

NOVO POJAČANJE I ZVANIČNO U PARTIZANU: Stigao posle ponoći na Kipar!

Autor Nemanja Stanojčić

Denil Kastiljo pridružio se pripremama Partizana na Kipru.

Izvor: FK Partizan

Partizan je i zvanično doveo novo pojačanje. Denil Kastiljo (19) potpisao je ugovor i već se pridružio novim saigračima na Kipru. On je stigao kao zamjena za Kristijana Belića koji je otišao u Holandiju. Stigao je iz Šahtjora na pozajmicu do kraja sezone.

U Larnaku je stigao oko ponoći i po dogovoru sa trenerom Igorom Duljajem i kondicionim trenerima ekipi će se pridružiti odmah. "Zbog izuzetnih fizičkih karakteristika može da pokrije i pozicije 'šest' i 'osam'", navodi se na sajtu crno-bijelih.

Ekvadorac je u redove ukrajinskog tima došao iz LDU Kita za 500.000 eura i biće na pozajmici u Humskoj u narednih šest mjeseci. Može da igra na mjestu klasičnog zadnjeg veznog, ali i kao centralni vezni što je pokazao i u domovini. U Šahtjoru je odigroa samo šest utakmica i u klubu vjeruju da bi u Partizanu mogao da stekne preko potrebno iskustvo prije povratka u tim.

Dosta je Partizan aktivan u januarskom prelaznom roku. Već je angažovao Nikolu Miličića (štopera iz Radničkog 1923), Kastilja (vezista), golmana Miloša Krunića i Leonarda Ovusua. Otišli su Belić (AZ Alkmar), Mihajlo Ilić (Bolonja), a spekuliše se da bi uskoro mogao da ode i Mateuš Saldanja...