Budućnost!

ZVEZDA HOĆE DA BUDE SRPSKI BAJERN MINHEN! Terzić kupuje Kabića i neće da stane: "Svi moraju kod nas!"

Autor Dušan Ninković

Mladi fudbaler Uroš Kabić trebalo bi da pokaže smjer u kojem ide Zvezdina transfer politika.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda ima šest uzastopnih šampionskih titula, Bajern iz Minhena je trenutno na 11, ali Zvezdan Terzić nije zbog toga pomenuo da srpski šampion treba da se ugleda na njemačkog. Po riječima generalnog direktora crveno-bijelih, svi najbolji mladi fudbaleri u Superligi Srbije treba da prođu kroz Zvezdu!

U prilog tome govori i "završeni" transfer Uroša Kabića (19), kojeg izuzetno cijene u klubu sa stadiona "Rajko Mitić". Mladi ofanzivac Vojvodine biće jedno od letnjih pojačanja Crvene zvezde, a Zvezdan Terzić tvrdi da je to ulaganje u budućnost i da će se u narednim godinama isplatiti uloženi novac!

"Očekujem da danas ili sjutra potpišemo Kabića. Mi moramo da budemo Bajern u Srbiji. Sve što je najbolje u zemlji, mora da bude kod nas", rekao je Zvezdan Terzić i dodao: "Želimo da investiramo, zbog toga nam je Kabić želja, jer sledeće godine kreće novi ciklus LŠ, biće više utakmica, a bonusi i prihodi su veći za 40 posto. Moramo mnogo da uložimo u igrače, budemo šampioni i sledeće godine u avgustu ponovo izborimo LŠ gdje će prihodi biti veći." 

Tokom pripremnog perioda Barak Bahar je "kupio" navijače Crvene zvezde ofanzivnim stilom igre, dopadljivim fudbalom i efikasnošću, a Zvezdan Terzić je svestan šta to može da donese timu u narednom periodu. Ovo je, na neki način, samo jedan dio plana koji su klupski čelnici predstavili izraelskom stručnjaku.

"Desile su se lijepe stvari, velika euforija oko Zvezde, naših igara i toga kako smo izgledali na turniru. To je putokaz kako treba da igramo - brzo, moderno, hrabro i bez respekta prema protivniku. Novi trener je unio novu energiju, a i prije šest mjeseci sam rekao da osjećamo da je prošla era igrača koji su mnogo zadužili klub. Vrijeme je za novu energiju, svježu krv, trebaju nam mlađi, brži i poletniji igrači koji mogu da ispune evropske zahtjeve. U Zvezdi nema minulog rada, ni za igrače, ni za trenere i svaki dan je novo dokazivanje, a navijači kojih je mnogo očekuju od nas da uvijek budemo bolji i uspješniji. Vidjeli ste novi tim, imamo nove igrače, Bahar ukazuje priliku našoj djeci, koju smo razvijali kroz Omladinsku školu i Grafičar. Tu su Šljivić, Nedeljković, Leković, Mitrović, Lučić, realizovao je ono o čemu smo davno govorili i što smo mu na prvom razgovoru u Tel Avivu rekli. Zahtjev je da budemo šampioni u Srbiji, konkurentni u Evropi i da što više djece dobije šansu, jer Zvezda mora da bude održiv sistem i da sami ostvarujemo prihode i pravimo naš novac. Nama su transferi veoma bitni i Ligu šampiona moramo da iskoristimo kao dobar izlog za mlade igrače. Protiv Zenita smo u prvih 11 imali pet bonusa, trend se nastavlja, a ono što nas hrabri je da Bahar razumije našu strategiju i da vidi u djeci talenat i kvalitet, a ne da se oni na silu guraju. Ponosan sam na ono što smo stvorili u prethodnom periodu. Vidim i po komentarima da su svi zadovoljni kako Zvezda igra, izgleda, trči, da su pojačanja prava, i ponavljam da možemo da budemo samo još bolji", rekao je generalni direktor Crvene zvezde. 

Takođe, tokom razgovora sa medijima Zvezdan Terzić je istakao da će novi tim Crvene zvezde tokom jeseni imati još jakih provjera. Prijateljski meč protiv Fiorentine neće biti jedini, jer početkom septembra Olimpijakos treba da posluži kao generalna proba pred grupnu fazu Lige šampiona. Podsećamo, Crvena zvezda će biti u trećem šeširu pred žreb, a prvi meč u evropskoj eliti odigrati sredinom septembra.

BONUS VIDEO: