Fudbal

JAPAN I ŠPANIJA U OSMINI FINALA!

Autor Kristina Milović

Dobili smo još 2 putnika u nokaut fazu Mundijala, a nakon Belgije, danas je još jedan favorit završio takmičenje u grupnoj fazi. U pitanju je Njemačka, kojoj je pobjeda nad Kosta Rikom zbog senzacije Japana bila uzaludna.

Izvor: Profimedia

U osmini finala igraće: Španija - Maroko i Japan - Hrvatska.

Nevjerovatno šta smo sve vidjeli ove večeri u Kataru. U jednom momentu su čak i Španci bili ispod crte, ali pomogli su im Njemci da prođu dalje.

 Nisu ništa dobili za uzvrat! Španija je igrala katastrofalno i nije stvorila šansu od momenta kada je Japan preokrenuo na 2:1. Tim iz Azije za dva minuta je okrenuo Špance! Sve to desilo se početkom drugog poluvremena, kada je odbrana Španije "zaspala" u dva navrata.

Njemci su sa druge strane dugo lomili Kostariku, a brojni promašaji obili su im se o glavu kada je Kostarika povela srednom drugog poluvremena sa 2:1! U tim momentima Španija je ispadala... Međutim, Njemci su gazili do poslednjeg minuta i postigli tri gola za preokret i pobjedu koja im ne znači ništa.

Biće mnogo spekulacija oko igre Španije. Oni su potpuno stali u drugom poluvremenu! Već su krenule priče da su namjerno izabrali Maroko za rivala.