Pregovori!

LALATOVIĆ DOVODI SRPSKOG DVOMETRAŠA? Bomba u Banjaluci - Borac krade igrača velikom rivalu?!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Mogao bi da bude jedno od najvećih pojačanja Banjalučana ovog leta.

Izvor: MN Press

Borac iz Banjaluke pripremio je bombu! Tim Nenada Lalatovića mogao bi u finišu prelaznog roka da obezbedi veoma važan potpis, ali i da ukrade igrača velikom rivalu. Prethodnih nekoliko dana delovalo je da će srpski štoper Aleksandar Vukotić (27) obući dres Sarajeva, ali je on sada bliži Banjaluci, prenose mediji iz Bosne i Hercegovine.

Defanzivac koji već četiri godine igra za Vasland-Beveren u Belgiji mogao bi da dobije priliku da bira novi tim zbog finansijskih problema svoje ekipe, a jedna od opcija je povratak u BiH, gde je već nosio dres Krupe. Ukoliko bude želeo, Vukotić će morati odluku da donese u naredna dva dana, jer prelazni rok u Premijer ligi traje do 12. avgusta.

Interesovanje postoji, a Vukotić je i sam potvrdio da su oba kluba zainteresovana da ga dovedu. Ukoliko bi se odlučio za Banjaluku, Vukotić koji je visok 201 centimetar bi nastavio trend odlaska srpskih igrača u Borac tokom ovog leta. Fudbaler koji je svojevremeno nastupao za Slogu iz Kraljeva i Dolinu iz Padine bio bi 10. pojačanje Borca, ali i čak peti srpski fudbaler koji ovog leta stiže u Lalatovićev tim.

Pre njega su Banjalučane pojačali štoperi Marko Gajić i Darko Lazić, levi bek Milan Spremo, desni bek Nikola Andrić, zadnji vezni Nedeljko Piščević, ofanzivci Goran Zakarić, Fedor Predragović i Benjamin Tatar, kao i napadač Momčilo Mrkaić.

Vukotiću bi konkurencija za mesto u timu bili Gajić i Lazić, a nema sumnje da bi njegovo internacionalno iskustvo bilo veoma značajno Borcu. Pored četiri godine igranja u Belgiji, Aleksandar Vukotić je upisao i dva nastupa za selekciju Srbije - jedan za reprezentaciju do 17 godina, a jedan za reprezentaciju u kojoj su bili fudbaleri mlađi 23 godine.