Fudbal

PARTIZAN U FINALU - OSMU GODINU ZAREDOM! Stranci srušili Vošu i bacili Zvezdi rukavicu u lice!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Crno-beli se plasirali u finale Kupa Srbije i najavili borbu za trofej koju im je prošle sezone "ispred nosa" preoteo "večiti" rival.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana su prvi finalisti Kupa Srbije za sezonu 2021/22! Nakon što su Vojvodinu savladali 2:1 u meču 35. kola Superlige prošle subote, isto su ponovili i u polufinalnom okršaju u najmasovnijem takmičenju.

PARTIZAN - VOJVODINA 2:1 (2:0)
/Rikardo 4, Menig 43 - Zukić 51/

Kada u stručnom štabu Partizana budu analizirali ovaj susret, imaće previše posla oko svega onoga što su crno-beli uradili u prvom delu igre. U tih 45 minuta, stekli su dva gola prednosti, ali je i to bilo premalo za sve ono što je bilo viđeno.

Partizan je od samog starta meča pokazao da će biti veliki zalogaj za Vojvodinu. I već u prvom napadu, u četvrtom minutu meča, Rikardo Gomeš je to potvrdio svojim 35. pogotkom u sezoni.

Time se Rikardo izjednačio sa Matejom Kežmanom po broju golova u jednoj sezoni u dresu Partizana, iskoristivši asistenciju Lazara Markovića da matira Emila Rockova. No, golman Vojvodine je sprečio da domaći stignu do ogromnog vođstva.

Ređale su se šanse Partizana, šutirali su Marković, Menig, Rikardo i Natho, svi po redu su bili zaustavljani, dok je Izraelac čak promašio i najbolju šansu utakmice, kada mu je Rockov poklonio priliku "jedan na jedan".

No, Kvinsi Menig je sjajnim pogotkom u 43. minutu uspeo da pred odlazak na odmor duplira prednost svog tima. Partizanu je to bio čak 10. šut u okvir gola u prvom poluvremenu, ali su se i dva pogotka ispostavila kao dovoljna.

U nastavku je Zukić uspeo da posle samo šest minuta igre smanji zaostatak i ostavi Vojvodinu u igri, ali to nije previše uznemirilo crno-bele. Jesu igrali slabije u napadu, Vojvodina je podigla nivo igre, ali nove šanse nisu uspevali da stvore.

U takvom odnosu snaga, ishod je mogao da bude samo jedan - Partizan je po osmi put u nizu uspeo da se plasira u finale Kupa Srbije.

Kvinsi Menig gol, Partizan - Vojvodina 2:0
Izvor: YouTube/Arena sport

Tagovi