Fudbal

MILOJEVIĆ DOLAZI BLIŽE SRBIJI - NIŠTA OD VELIKANA SA SEVERA EVROPE: Bivši Stankovićev pomoćnik prva želja slavnog kluba!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Klub koji je sredinom prošlog veka imao kultni status u evropskom fudbalu zainteresovan je za nekadašnjeg pomoćnog trenera Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Doskorašnji trener u stručnom štabu Dejana Stankovića na pragu je novog angažmana. Nakon što se iz Beograda preselio na sever Evrope, Miloš Milojević (39) bi mogao da se vrati mnogo bliže rodnoj Srbiji i novi samostalni trenerski posao dobije u zemlji severnih suseda.

Za trenera koji je nakon odlaska iz Zvezde vodio Hamarbi ovih dana zainteresovan je Ujpešt, pišu mediji u Mađarskoj.

 Nekada slavni mađarski klub želi da iskoristi situaciju u kojoj se našao srpski trener i upravo u njemu pronađe naslednika za Nemca Mihaela Eninga koji odlazi iz kluba. Milojević je na užem spisku kandidata, a trenutno mu je jedina konkurencija Mihael Boris, nekadašnji selektor mlade reprezentacije Mađarske.

Prilika da se Milojević nađe na klupi Ujpešta događa se gotovo slučajno...

Ne tako davno on je bio viđen na klupi Rozenborga koji ga je silno želeo, ali Hamarbi nije hteo da ga pusti bez pet miliona obeštećenja. Na kraju je otpušten u klubu jer su smatrali da pregovara sa drugim klubom, a u međuvremenu se pojavila mogućnost da ponovo preuzme Mjalbi, ekipu koju je vodio pre rada sa Stankovićem.

U jednom trenutku delovalo je da je dogovor postignut, ali već neko vreme nema novih informacija oko promocije u tom klubu, pa bi Mađari mogli da iskoriste priliku.

Jedan od aduta tima iz Budimpešte mogao bi da bude i broj srpskih fudbalera koje imaju u svojim redovima. Za Ujpešt u tekućoj sezoni nastupaju golman Filip Pajović, defanzivci Nemanja Antonov i Branko Pauljević, kao i vezni igrači Miroslav Bjeloš i Nikola Mitrović.

Podsećamo, ekipa Hamarbija čiji je jedan od suvlasnika Zlatan Ibrahimović "odvela" je Milojevića iz Crvene zvezde, zbog čega je Stanković morao da traži novog pomoćnika za stručni štab. Miloš se odlično snašao u Švedskoj, gde je uspeo da preporodi zeleno-beli tim. Između ostalog, sa tom ekipom je iz Evrope eliminisao Čukarički.