Fudbal

FIFA HOĆE MUNDIJAL NA 2 GODINE SAMO ZBOG PARA! Otkrivena je BROJKA, sada je jasno zašto insistiraju na velikoj promeni!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Svetska fudbalska federacija iznela nove podatke, sve kako bi ubedila države da promene održavanje Mudijala.

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/FIFA/KURT SCHORRER/MN Press

Svetska fudbalska federacija ne odustaje od ideje organizovanja Mundijala na svake dve godine, pa je zato odlučila da svoje članice pokuša da ubedi tako što će im ponuditi statističke podatke o potencijalnoj zaradi.

Kako su saopštili vodeći ljudi FIFA na globalnom samitu, prema istraživanju "Nilsena", nagradni fond bi se, u tom slučaju povećao sa 5.3 na čak 8.6 miijardi funti! To je ogromna zarada od sponzora, TV prava i svega što uz to ide, ako se šampionat bude održavao na svake dve godine.

Takođe, FIFA ističe da bi svaka od 211 članica, učesnica, dobila dodatnih 12 miliona funti, koje bi mogla da potroši na razvojne projekte poput novih terena, omladinskih škola, ali i edukacije trenera.

U isto vreme bi se, prema njihovom mišljenju, povećao kvalitet fudbala širom sveta i na taj način bi veći broj država i igrača imao priliku da zaigra na najvećoj sceni. Doduše, ne spominju i da bi u isto vreme to previše opteretilo one najbolje fudbalere, što je ujedno ono o čemu pričaju oni koji ne žele ovakvu promenu.

Ovakvo odigravanje Mundijala uslovilo bi, prema tvrdnjama iz FIFA, povećanje bruto domaćeg proizvoda na svetskom nivou za 136 milijardi tokom perioda od 16 godina, što bi stvorilo mogućnost otvaranja dva miliona radnih mesta.

Najveći opozicionari ovog predloga FIFA dolaze iz Evrope, gde je, prema istraživanjima, 48 posto anketiranih podržalo organizaciju Mundijala na svake dve godine. Konrektno, samo u Engleskoj 10 posto anketiranih podržava ovu inicijativu.

Mnogo više pristalica je u Africi (76 posto), te u Aziji (66 posto).

Tagovi