Vijesti

STIŽE NOVI RAZR TELEFON: Procurile prve fotografije, više neće imati bradu

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Motorola je potpuno redizajnirala svoje čedo

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Iako je Samsung alfa i omega među telefonima na preklop, ipak nije usamljen u toj kategoriji. Svake godine vidimo sve više proizvođača koji pokušavaju da se takmiče sa popularnim Flip i Fold modelima. Motorola, koja već ima dvije generacije Razr sklopivog telefona u svom portfoliju, je svakako jedna od njih.

Prema informacijama koje su procurile i koje nam donosi bloger Evan Blas, stiže nam novi Razr model, interno nazvan Maven.

Maven, uređaj vodeće klase sa najnovijim specifikacijama bi trebalo da zvanično bude najavljen ovog ljeta, a sada imamo priliku da vidimo kako će novi model izgledati.

Sudeći po fotografijama, Motorola je potpuno redizajnirala uređaj. Izgledom sada više podseća na Galaxy Z Flip3, nego na Razr ili Razr 5G modele. Ono što je odmah primjetno je da novi uređaj više nema takozvanu bradu koja je krasila originalnu, kao i novu seriju ovih modela.

Odlaskom brade, senzor otiska prsta je premješten i sada se nalazi sa desne strane telefona.

Kao i kod Galaxy Z Flip3 telefona, na poleđini novog Razr modela se nalaze dvije nadograđene kamere – glavni f/1.8 senzor od 50 MP, kao i makro, odnosno ultraširoki senzor od 13 MP. Prednja kamera od 32 MP se nalazi u izrezu ekrana FHD+ rezolucije.

Motorola je planirala da ponudi dve varijante ovog uređaja – jednu sa Snapdragon 8 Gen 1 i drugu sa još nenajavljenom Plus varijantom tog čipseta. Kako je kompanija Qualcomm odložila novi čipset, ostaje nejasno da li ćemo vidjeti jaču verziju novog Razr telefona.

Telefon će biti dostupan u konfiguracijama od 256/8 i 512/12 GB i dolaziće u dvije boje – Quartz Black i Tranquil Blue.

Isporuke prvih telefona će početi najranije krajem jula u Kini, nakon čega slijedi globalna prodaja.

Cijena još uvijek nije poznata, ali poučeni iskustvom kada su telefoni na preklop u pitanju, ne nadamo se da će biti pristupačna.

Tagovi