Zvijezde i tračevi

Gastozov pradjed izgovara čuvenu repliku u kultnom filmu: Stanojlo glumio u "Ko to tamo pjeva" i "Maratoncima"

Autor Marina Cvetković

Popularni jutjuber, pjevač i "tata rijalitija", Nenad Marinković, poznatiji kao Gastoz ušao je u "Elitu 8". Njegov pradjed bio je poznato lice sa filmskog platna.

Izvor: TV Pink Printscreen

Popularni jutjuber, pjevač i "tata rijalitija", Nenad Marinković, poznatiji kao Gastoz ušao je u "Elitu 8". Produkcija ga je čuvala za kraj, kao najveće iznenađenje rijalitija.

Gastozov otac, Svetislav Đura Sinđelić, svojevremeno je otkrio jednu jako interesantnu činjenicu, da mu je pradjed čuveni glumac Stanojlo Marinković, a koji je najviše ostao upamćen po ulozi u kultnom filmu "Ko to tamo pjeva" Slobodana Šijana.

"Moj djed Stanojlo je glumac iz filma 'Ko to tamo pjeva', a koji je imao onu čuvenu repliku: 'Buši, buši, ahaha...' i 'Djecooo, zvaću djecu!' To mi je bio djed, očev otac. A glumio je i u filmu 'Maratonci trče počasni krug', tu je igrao onog što vadi iz bunara... Inače, prezime koje nosim je Sinđelić, po babi, njegovoj supruzi, a on je bio Milenković, a oni su tamo greškom napisali Milinković i tako je ostalo do danas", ispričao je tada Gastozov otac za Kurir, pa dodao:

scena iz filma "Ko to tamo peva", Gastozov pradeda
Izvor: Youtube / KLASIK

"Sjećam se zanimljive situacije s rediteljem tog filma - Šijanom, kad smo išli da potpišemo neki ugovor za djedu. To je bilo tamo na Košutnjaku. Dolazi Šijan, ogroman čovjek. Kad ugleda mog djedu Stanojla, podiže ga uvis od sreće. Šijan je bio toliko fasciniran djedom da je plaćao vozača da ga odvozi i vraća kući iz Deliblatske pješčare. Kaže moj djeda meni: 'Đuro, ne mogu ja da idem, nisam uzeo djetelinu.' Ja mu kažem: 'Idi bre djeda, to ti je neko platio da se pojaviš na televiziji.' I poslušao me je. Tu je i umro i sahranjen je u Grabovcu. 'Ko to tamo pjeva' je najbolji film koji je snimljen kod nas posle Drugog svjetskog rata, to je sigurno."

Gastoz je čak dva puta pobijedio u rijalitiju "Parovi", a i sada ponovo važi za glavnog favorita u "Eliti 8".