Zvijezde i tračevi

Sahrana Bore Čorbe: Tijelo rokera dopremljeno u kapelu, svi se opraštaju od legende

Autor Dragana Tomašević

Muzičar Bora Đorđević danas će biti ispraćen na vječni počinak

Izvor: Kurir/Damir Dervišagić

Bora Đorđević, legenda rok muzike, preminuo je u svojoj 72. godini, a biće sahranjen, kako je želio, upravo u rodnom Čačku.

Njegovo tijelo je iz Slovenije prevezeno u Srbiju posebnim letom, a do same sahrane je bilo smješteno u kapeli Opšte bolnice Čačak. Nakon komemoracije, povorka se uputila ka gradskom groblju, gdje je dopremljen sanduk sa Borinim telom, preko kojeg stoji ogromna bijela suza.

Supruga Bore Čorbe je sa Borinom djecom neutješno je stajala pored kovčega pokojnog supruga. "Poslednji pozdrav voljenom Bori. Dubravka, Boris, Tamara, Petar, Bojana, Milica, Daša i Nada", piše na suzi, preko koje je kasnije stavljen i šal kluba Crvena zvezda.

Izvor: Kurir / Damir Dervišagić

Od jutros je kroz kulturni centar u Čačku prodefilovao veliki broj poštovalaca Bore Đorđevića, koji su upisivali poslednje pozdrave u knjigu žalosti. Kasnije je organizovana komemoracija, na kojoj smo bili u prilici da vidimo i udovicu Dubravku.

Dubravka je na groblje stigla u pratnji obezbjeđenja:

Na komemoraciji smo vidjeli i djecu Bore Đorđevića  Borisa i Tamaru, ali i čuli prijatelje i kolege koje se drhtavim glasom opraštaju od rok legende.

Primanje saučešća zakazano je u 13 časova u kapeli na Gradskom groblju u Čačku. Sahrana će se obaviti u 14:30 časova, a opelo je u 14 sati.

Mediji su ranije prenijeli da će važnu ulogu tokom poslednjeg ispraćaja Bore Đorđevića na Gradskom groblju u Čačku imati Hor čačanske Gimnazije, koji će tokom pogreba legendarnog Čačanina otpjevati rokenrol himnu “Pogledaj dom svoj, anđele“.