Zvijezde i tračevi

Krstio se Branko Kockica u 79. godini: "Bogu nisam ništa dužan, uradio sam više od svojih mogućnosti"

Autor Marina Cvetković

Glumac je nedavno govorio o tome kako je pronašao svoj mir, i da je veoma zadovoljan onim što je učinio.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Jedan od omiljenih Tv lica uz koga su stasale mnoge generacije, donio je posve neubičajenu odluku. Glumac Branislav Milićević, javnosti poznatiji kao Branko Kockica, krstio se danas u 79. godini.

"Danas se jedno novorođeno dijete Božije uključilo u Crkvu Hristovu. Krstio se Branko Kockica, u 79. godini. Svetoj tajni Krštenja pristupio je sa čistim namjerama. Potom se proveselio sa prijateljima, pa otišao kući da uživa u miru i blaženstvu zajednice sa Hristom", navodi se u objavi na Fejsbuku.

Glumac je nedavno govorio o tome koliko je pronašao svoj mir i da je veoma zadovoljan onim što je učinio.

"Vjerujem da svi mi imamo zadatak koji se ogleda u našim sposobnostima. S te strane mislim da sam uradio više od svojih mogućnosti i Bogu ništa nisam dužan. Mir koji sam postigao zahvaljujući tome, dozvoljava mi da budem neizmjerno zadovoljan životom i neopisivo srećan. Ako ništa drugo, nisam bolestan, što je u ovim godinama najbitnije", zaključio je on svojevremeno za domaće medije. 

Branko Kockica je najpoznatiji po ulozi u dječjoj TV emisiji "Kocka, kocka, kockica". Na filmu je debitovao 1968. godine ulogom u ratnoj drami "Uzrok smrti ne pominjati". Odigrao je još 20-ak uloga na filmu i televiziji, ali mu je najveću popularnost donijela dječja emisija "Kocka, kocka, kockica" koja je emitovana skoro dvije decenije.

3.4.1946. Branko Milićević - Branko Kockica
Izvor: MONDO, Goran Sivački

Godine 1977. je sa suprugom osnovao Pozorište "Puž", koje je danas jedno od najznačajnijih dječjih pozorišta u Srbiji. "Puž" je iznedrio brojne predstave za djecu i odrasle, ali i plejadu mladih glumaca koji su karijeru započeli upravo na njegovim daskama. Branko Kockica je snimio desetak albuma dječjih pjesama.

Pogledajte još fotografija čovenog Branka Kockice: