Zvijezde i tračevi

"POLICAJCA U PEŠKIRU IDE DA SILUJE MARINU" Gastoz o jezivoj sceni iz zatvora, pokušao da spreči i nagrabusio

Autor Anja Konstantinović

Nenad Marinković Gastoz ispričao je detalje boravka u tajlandskom pritvoru i prisjetio se scene zbog koje je, kako kaže, protivzakonito, prebačen u Bangkok i deportovan u Srbiju.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/kurir

Nenad Marinković Gastoz, koji je nedavno pušten iz pritvora na Tajlandu, gostujući u jednom podkastu ispričao je sve ono o čemu je do sada ćutao. Kako je otkrio na Tajlandu je uzgajao marihuanu, a prvi put je priveden kada su mu u frižideru firme pronašli halucinogene pečurke.

Tada je pušten iz pritvora, ali mu nisu vratili pasoš. Dvadesetak dana kasnije priveli su ga zbog vožnje u alkoholisanom stanju, a kada je trebalo da bude pušten na slobodu gdje je čekao suđenje za pečurke, primijetili su da mu je istekla boravišna dozvola koju kako kaže nije mogao da produži jer mu je pasoš oduzet. Tada ga vraćaju u pritvor gdje je proveo oko dva mjeseca prije nego što je deportovan za Srbiju. 

Sada se prisjetio pokušaja silovanja u zatvoru, zbog kog je kako kaže, protivzakonito prebačen u Bangkok i deportovan.

"Jedan pandur za vrijeme njihove Nove godine, dok su svi spavali osim mene, krenuo je da izlazi iz ofisa ka ćeliji u kojoj je Ruskinja Marina. Čula se ozbiljna vriska, počeo sam da udaram najsnažnije u metale, rešetke, i drao sam se, jer sam izvalio da čovjek ide namjenski da siluje ribu. Bio je pijan, vidio sam koliko je flaša alkohola izašlo... Kad sam se razdrao, policajac je izašao s peškirom pokazao prstom na mene i gleda me. Pitam ga da li ima problema, kaže da nema", prisjetio se Gastoz u podkastu "Vostcast", koji je otkrio i da je uspeo da se snađe da preko televizora pristupi društvenim mrežama putem kojih je komunicirao s advokatom, prijateljima i devojkom.

"Vraća se kod nje i u tom trenutku dobijamo na Instagramu, pošto smo se konektovali, Marina prestaje da vrišti i dobijamo od nje poruku: 'ne brinite ništa, došao je policajac da me smiri jer sam vidjela bubašvabu'. To nema smisla, tada mi je sve prošlo kroz glavu, da moja djevojka svaki dan dolazi tu, pa ti vidi sad. Sprečio sam da ta djjevojka eventualno ne bude silovana, a šta će da se desi s tim pandurom što je pokazao na mene kad moja djevojka dođe? Us*ao sam se, posle toga sam se smirio i počeo da verglam šta će da se desi. Ruskinja je prije oga pisala nama 'da li je kul da spava s policajcem', rekla nam je i da im je pokazivala grudi za pivo, da ima jedina telefon od svih nas, imala je povlastice jer im je pokazivala tijelo".

"Silovanje se nadam nije dogodilo, a meni sjutradan pakao u glavi, dolazi mi devojka gde je ovaj pandur, šta će da se desi... Mi nikada nismo saznali datum kada idemo za Bangkok, da bi tada samo u jednom trenutku lik rekao večeras svi idete za Bangkok. Pitam ga kako da idem, treba da čekam suđenje za pečurke, nema šanse da idem. Kaže on da idem. Veče prije toga sam advokatu poslao da sam svjedočio silovanju, ako me ne bude online znajte da se nešto dešava. Uplašio sam se za sigurnost, bezbjednost i šta će da mi se desi. Kreću da nas vode za Bangkok u 8,9 uveče", ispričao je Gastoz i dodao:

"Izlazimo jedan po jedan, stavljaju nam lisice. Ne možeš ništa da uradiš, već samo da pratiš protokol tajlandske policije koja te protivzakonito vodi za Bangkok da te deportuju, jer si svedočio silovanju i sprečio si ga. Zbog nekog tamo herojstva ja ću da naj*bem".

Gastoz je pokazao i kako su izgledale ćelije u kojima je boravio, gde nije bilo kreveta, a boravilo je njih oko 60 zatvorenika: