Zvijezde i tračevi

KOMŠIJE OTKRILE ISTINU O KUĆI MILENE I GAGE NIKOLIĆA U CRNOJ GORI - "Agenti su odustajali od kupovine kad su saznali"

Autor Anja Konstantinović

Milena Dravić i Dragan Nikolić vrele dane voljeli su da provode na crnogorskom primorju, a mnogi su mislili da tamo posjeduju cijelu kuću.

Izvor: Kurir

Legende srpskog glumišta Milena Dravić i Dragan Gaga Nikolić bili su jedno drugom najveća podrška i oslonac, a na ljubavi su im zavidjeli mnogi. Iako se Milena udavala tri puta, Dragan je bio njena ljubav za sva vremena. Bili su u braku preko četiri decenije, a kad dođu topli dani odlazili su u Crnu Goru da uživaju u moru i miru.

Prvo im je oaza bilo malo primorsko mjesto Rose, da bi poslednjih desetak godina života ljetnje dane i slobodno vrijeme provodili u Baošićima. Meštani ovog ušuškanog primorskog mjesta imaju samo riječi hvale za svoje poznate komšije.

"Vi ne možete da zamislite koliko su to bili divni ljudi. Fini, kulturni, uljudni. Prve godine kada su se doselili, mislili smo da su u turističkoj posjeti, međutim brzo smo čuli da su nam komšije. Voljeli su ujutru i predveče, kad nije jako sunce da sjede na svojoj terasi. Njihov stan je ovaj na prvom spratu, direktno gleda u more. Vremenom smo se zbližili pošto smo, takoreći, prve komšije. Milena je jako voljela smokve. Mi imamo veliki voćnjak sa smokvama. Moja žena je prvo samonicijativno donijela i dala im jednu korpu. Bog zna kako su se oduševili. Insistirali su da plate. Ma ni govora da im damo za džabe. Nekako smo uspjeli da ih ubijedimo", započeo je komšija.

"Vremenom smo se baš zbližili pa smo znali ili mi da zasednemo kod njih ili oni kod nas u dvorištu. Baš smo se lijepo družili. Predivni su ljudi, topli, fini. Sa Gagom sam znao nekad da nazdravim domaćim vinom uz masline. Toliko smo divnih priča čuli. To nam ostaje jedna predivna uspomena", ponosno je istakao komšija i dodao da je sada sve drugačije, kako nisu imali djece, u Gagin i Milenin stan sada dolazi njena bratanica sa porodicom.

"Srećemo je često kada je ovde, ali nismo bliski kao sa Gagom i Milenom. Prozborimo po koju, ono, standardno: 'Dobar dan, kako ste?'. Ona je ćerka Mileninog brata. Fini su jako, ali se ne družimo. Posle njihove smrti dolazili su razni agenti, raspitivali se od koga da kupe kuću, jer bi mogli dobru cijenu da dobiju za nju, mislili su da je cijela njihova kuća, a ne stan. Bili smo unutra puno puta. Ima pedesetak kvadrata. Lijepo sređeno, sa ukusom. Baš su napravili bili pravu oazu", rekao je komšija koji je želio da ostane anoniman.

Dragan je preminuo 2016. godine, a Milena dvije godine kasnije.