Lifestyle

FITNES TRENER OTKRIVA: Kako da jedete čokoladu a da se ne ugojite, samo ovako je zdrava

Autor Teodora Boškovski

Personlani trener otkrio je način kako da uživate u čokoladu, a da se ne ugojite!

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Čokoladu nema ko ne voli, ali ako je previše jedete možete da nabacite koji kilogram viška. Jedan personalni trener podijelio je  savjete kako da jedete čokoladu, a da se ne ugojite.

Visok sadržaj šećera i kalorija u čokoladnim proizvodima kosi se sa željama da budete fit i zdravi, što dalje dovodi do osjećaja krivice i frustracije. Personalni trener Džejson Višnefske otkrio je da crna čokolada sadrži manje šećera i više kakao čvrstih materija od mliječne čokolade, što je čini zdravijim izborom.

"Uključite male porcije tamne čokolade u svoju ishranu za zadovoljavajuću poslasticu bez osjećaja krivice", rekao je on i podijelio nekoliko dodatnih savjeta za fit liniju.

Voće i čokolada

Umočite kriške svježeg voća kao što su jagode, banane ili jabuke u otopljenu crnu čokoladu za savršenu slatku užinu. Imaćete dovoljnu dozuvitamina, minerala i antioksidanata.

Grickalice prije treninga

Džejson je rekao da kombinacija tamne čokolade sa hranljivim grickalicama prije treninga može da poveća vašu energiju bez pada šećera. Pokušajte da kombinujete kockicu crne čokolade sa bademima ili bananom za uravnoteženu užinu koja će vam dati energiju za vježbanje.

Oporavak poslije vježbanja

"Razmislite o čaši čokoladnog mlijeka sa niskim sadržajem masti nakon treninga da biste napunili zalihe energije i podržali oporavak mišića", savjetovao je on, piše The Sun.