Region

ZEMUNSKI KLAN MOLIO ŠEŠELJA DA NE IDE U HAG! Novaković: Značilo bi im da je bio tu u vrijeme suđenja

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Njegove priče su zanimljive, ali 90 odsto od toga što on priča je laž. Srećom da ga niko ne shvata za ozbiljno, kaže bivši šef UKP

Izvor: privatna arhiva

Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalisticke policije (UKP) i jedinice Poskok, otkrio je u razgovoru za Kurir da su pripadnici zemunskog klana, koji je vodio Dušan Spasojević Šiptar, svojevremeno molili predsjednika SRS da ne ide dobrovoljno u Hag.

Novaković kaže da bi Šešelj zemuncima, da je ostao u Srbiji, puno značio u sudskom postupku protiv njih.

- Šešelj je ljudima iz zemunskog klana davao vjetar u leđa. Još u vrijeme dok su radikali bili na vlasti u Zemunu, omogućeno im je da grade u Šilerovoj bez ijednog papira. Onda im je on pred odlaska u Hag ostavio navodno neki amanet da riješe s Đinđićem. "Zemunci" su Šešelja i finansijski pomagali. Molili su ga i da ostane, da ne ide u Hag... Mnogo bi im bilo značajno u ovom postupku da je Šešelj bio tu sa svojim pričama... - naveo je Novaković i dodao:

- Njegove priče su zanimljive, ali 90 odsto od toga što on priča je laž. Srećom da ga niko ne shvata za ozbiljno. No, on i dalje ne odustaje. Pričao je i kako je išao u zatvor u posjetu Jovanoviću i Legiji. Ne znam samo po kom osnovu je išao.