Region

OVAKO JE DŽONIĆ PROBAO DA ZAVARA TRAG? U novinama pročitao detalj o ubistvu Đokića, pa SKOVAO PRIČU za policiju!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Gotan Džonić je u svojim iskazima pomenuo misteriozni detalj.

Izvor: Kurir/Marko Smiljković/Facebook/Privatna arhiva

Goran Džonić, koji je osumnjičen za svirepo ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, poslije zločina je pratio izvještaje u medijima, pa je svoju odbranu gradio i na tim izvještajima.

On je u svojim iskazima pomenuo i misteriozni crveni automobil.

"Nema nijednog dokaza da je nekakav crveni auto, za koji on kaže da je korišćen u zločinu, odnosno da su u njemu bili i njegovi navodni saučesnici, zaista bio na licu mjesta", kaže sagovornik koji je dobro upoznat sa slučajem.

"Crveni auto, koji nije identifikovan, jeste primjećen u Moravcu, ali danima prije ubistva i bio je obuhvaćen istragom, kao i sve drugo što je pokazivalo indikaciju da može da rasvijetli zločin. On je to iskoristio da bi potkrijepio svoju odbranu da su zločin izvršila braća K. M. i K. M., a da im je u tome pomogao njihov prijatelj D. P., koji je navodno upravljao tim crvenim vozilom", zaključuje sagovornik.

Da podsjetimo, Goran Džonić, prvooptuženi za jezivo ubistvo porodice Đokić je više puta mijenjao iskaz dat policiji, a na saslušanju u tužilaštvu se branio ćutanjem.

Džonić je prvobitno pri hapšenju za ubistvo pokušavao da krivicu svali na sinove, ali je kasnije tokom ispitivanja govorio kako njegovi sinovi nemaju veze sa zločinom. Pored toga, Goran Džonić je opisivao kako je izvršio ubistvo Đokića, odnosno kako ga je planirao i iskopao unaprijed čak i jamu u koju je na kraju i bacio tjela Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25).

Kasnije je Džonić kazao kako je bio ucijenjen i kako su ga braća K. M. i K. M. iz Moravca primorala da saučestvuje u ubistvu, ali da on nije izvršio likvidaciju. Kazao je i da "samo" namamio brata Gorana da automobilom dođu u zabačeni dio atara sela Moravac gdje su ubijeni.

Džonić tvrdi da su se braća K. M. i K. M. dovezla do mjesta zločina crvenim automobilom, od koga za sada nema traga, te se zbog toga vjeruje da se Džonić o potencijalnim dokazima informisao iz medija.

Pogledajte ekskluzivni video kako se Goran Džonić ponašao na sahrani porodice Đokić.

Tagovi