Region

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV VELJE NEVOLJE: Dosadašnji dokazi dovoljni da potvrde BRUTALNA krivična djela

Autor Lidija Roganović Izvor Kurir

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, na sjednici vijeća održanoj 27. septembra 2021. godine donijelo je rješenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/Dado Đilas

Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno vijeće je stalo na stanovištu da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnih djela koja im se optužnicom stavljaju na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od 3 dana od dana prijema rješenja.

Podsjetimo, u julu mjesecu ove godine protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i još protiv 29 pripadnika njihove kriminalne ekipe, podignuta je optužnica.

Optužnica je napisana na 322 strane i sa dokazima i ostalim optužbama upućena je u sud na potvrđivanje. Oni su optuženi za pet ubistva, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje. Riječ je o brutalnim ubistvima izvršenim u vikendici u Ritopeku gdje su mučeni i likvidirani Aleksandar Gligorijević Puki, Goran Veličković Goksi, Milan Ljepoja, Lazar Vukičević i Zdravko Radojević.