Region

"JA ĆU ŽIVOG DA GA ODEREM": Belivuk i Miljković se osvetili Goksiju za krađu kokaina od 200.000 eura

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića namamila je, a potom brutalno mučila, ubila i samljela u kući strave u Ritopeku, jer je Belivuk sumnjao da im je, dok su bili u pritvoru 2017. i 2018, ukrao drogu

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/kurir

Navodno, Belivuk je godinama čekao da se Veličkoviću osveti lično.

Sarađivali, pa zaratili

- Nemoj niko da je dirao Goksija, nemoj nešto da mu fali. Njega ću lično ja da riješim, ima živog da ga oderem - navodno je poruka koju je Belivuk poslao svojim ljudima iz pritvora.

Kako izvor Kurira otkriva, prije ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u centru Beograda, Veličković je bio u dobrim odnosima sa Veljom Nevoljom i Markom Mesarom.

- Spajala ih je tribina, družili su se i sarađivali u tom smislu, ali su navodno ušli i u poslove s drogom. Međutim, pošto su Belivuk i Miljković završili u pritvoru zbog ubistva, vjerovatno niko nije vjerovao da će se lako izvući i da će se već 2018. naći na slobodi - kaže izvor:

- Veličković je, kako tvrde upoznati, praktično ukrao od njih drogu vrijednu 200.000 eura i preprodao je, što ga je i koštalo života. Kada su ova dvojica puštena iz pritvora, znao je šta ga čeka. Zbog toga se slabo kretao, a i kada je izlazio u grad, išao je uvijek u isti kafić, u kom je sve pod kamerama. S druge strane, Belivuk je dobio informaciju da se priklonio njegovom najvećem neprijatelju Filipu Koraću, i zbog toga je bio riješen da Goksija želi lično da ubije.

Međutim, ma koliko je bio oprezan, Veličković je navodno u poslovima s drogom počeo da sarađuje sa Bojanom Hrvatinom, koji je prošle godine izašao iz zatvora.

Raskomadano tijelo

- Hrvatinu se povjerio da želi da kupi pištolj radi lične zaštite, ne znajući da je Hrvatin već ušao u grupu Veljka Belivuka. Upravo preko ovog navijača, koji je odslužio kaznu za ubistvo, uspjeli su da ga namame na sastanak, navodno da bi kupio oružje. Hrvatin, koji je postao svjedok-saradnik, otkrio je da je Goksija dovezao blizu kuće u Ritopeku - podsjeća on.

Kako navodi, Hrvatin se sa Veličkovićem, kog su zvali i Žuti, našao u Višegradskoj i odvezli se do dogovorene lokacije, gdje su ih čekali optuženi Miloš Budimir, Srđan Lalić, Nebojša Janković i Veljko Belivuk.

- Ispričao je da zna da je i Miljković bio u kući, jer mu je posle ispričao da se "Goksi dobro držao, da je bio najhrabriji i da ga je on lično riješio jednim udarcem sjekire". Miljković je potom uzeo Veličkovićev telefon s aplikacijom Skaj, u njemu našao broj Filipa Koraća i počeo da mu piše - ispričao je svjedok-saradnik i dodao da su mu slali i slike Veličkovićevog raskomadanog tijela i prijetnje: "Tik-tok, tik-tok, i ti ćeš ovako da završiš" - podsjeća sagovornik Kurira.