Region

"Ti si mu sipao cijanid u usta": Ko je Goran Mihajlović o kome su pričali Miljković i Lalić na suđenju klanu

Autor Jana Desovski

Prema optužnici, Goran Mihajlović je otrovan, a optuženi to negiraju.

Izvor: TV Pink/screenshot /Nestali Srbija

Suđenje ozloglašenom klanu Belivuk nastavljeno je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalić, čovjeka koji je pristao da svjedoči protiv dojučerašnjih saradnika u zamjenu za blažu kaznu. Laliću je pitanja postavljao jedan od vođa klana, Marko Miljković, a govorili su o likvidaciji Gorana Mihajlovića, koji se dugo vodio kao nestao, sve dok nije otkrivena prava istina koja stoji iza njegovog "nestanka".

Miljković je na današnjem suđenju upitao Srđana Lalića kako je vidio Gorana Mihajlovića, na šta je okrivljeni-saradnik odgovorio da je vidio mrtvog Mihajlovića na slikama koje mu je Miljković pokazao preko "Skaj" telefona, napominjući da su ga u internoj komunikaciji zvali NN.

Na pitanje ko je ubio Mihajlovića, Lalić je rekao da je Miljković ubrizgavao cijanid u njegova usta.

Lalić: Koliko znam, ti si mu ubrizgavao cijanid u usta. To si mi ti živopisno prepričavao, kako si i inače radio. Govorio si kako se davio, kako si bio fasciniran.

Miljković je zatim napomenuo da tužilaštvo pominje NN otrov, a Lalić je potvrdio da je vidio cijanid u špricevima u kući. Kada je Miljković pitao kako zna da je to cijanid, Lalić je odgovorio da mu je vjerovao.

Goran Mihajlović jedna je prema optužnici od žrtava kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Mihajlović je, kako se sumnja, otrovan 2. aprila 2019. godine, nakon čega je njegovo tijelo spaljeno i bačeno u Dunav kod Pupinovog mosta.

Spalili tijelo na lomači

Kako je portal Nova ranije pisao i prema informacijama iz optužnice, Mihajlović je najprije 1. aprila namamljen da se sretne sa Miljkovićem i Belivukom. Žrtva je nakon toga odvezena u kuću u Ritopeku, gdje je vezan i stavljena mu je traka na usta. Potom su okrivljeni, među kojima su i Miloš Budimir, Vlade Draganić i Nikola Spasojević, od Mihajlovića zatražili da im preko poznanika preda mašinu za pravljenje tableta, opojnu drogu i vatreno oružje koje je držao, a zbog čega su ga ispitivali u noći između prvog i drugog aprila.

Tokom noći između 1. i 2. aprila okrivljeni su čuvali Mihajlovića, naoružani. Žrtva je narednog dana, odnosno 2. aprila, otrovana nepoznatom supstancom, a potom je njegovo tijelo zamotano u najlon i prenijeto u tovarni dio kamiona.

Okrivljeni su tijelo prekrili pijeskom i odvezli na plac kuće u Surduku. Tamo su napravli lomaču od starih automobilskih guma, ćumura i drveća, istu upalili, a tijelo stavili među gume. Nesagorjele djelove tijela je potom okrivljeni Belivuk usitnio macolom, a potom su ih stavili u džak i odvezli do Pupinovog mosta i bacili u Dunav.

Nabavili opremu za ubistvo

Klan Belivuk je navodno duže vrijeme planirao ubistva Gorana Mihajlovića. O tome svjedoči i to da su u toku marta 2019. godine nabavili radne kombinezone, najlon, kablove, rukavice, macole, korišćene automobilske gume i sve to odnijeli u Staru Pazovu, tačnije na plac u Surduku.

"Visok, lijep momak u teget kombinezonu"

Sam postupak spaljivanja, sasvim slučajno, vidjela je komšinica V. P. iz tog sela koja je čak i porazgovarala za opasnim kriminalcima, ni ne sluteći da su upravo spalili tijelo mladića kako bi sakrili zločin.

Komšinica kuće u Surduku je policajcima ispričala da je kobnog dana osjetila da se njenim komšilukom širi miris paljevine, što je zaintrigiralo da izađe i vidi o čemu se radi, posebno jer se radi o vikend naselju u koje vlasnici kuća dolaze povremeno, a tek mali broj njih u njima boravi tokom čitave godine.

Izašavši iz svoje kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini kuće u Surduku, vidjela je kako su se u dvorištu okupili neki njoj nepoznati mladići koji su zapalili vatru. Tog dana duvao je vetar, pa se zabrinula da bi se plamen mogao raširiti. Zbog toga je odlučila da ih opomene.

"Pazite vi to, jel znate vi šta je vjetar", opomenula ih je žena aludirajući na jak vetar koji je duvao i visok plamen.

Oni su joj ljubazno objasnili da su angažovani da sređuju dvorište, rekli joj da je kuća prodata i da novi vlasnik želi da mu prostor oko kuće bude "kao dnevna soba".

Komšinica je ispričala da je razgovarala sa jednim od njih, a da je u daljini, prema ulici, vidjela još jednu osobu. Pojasnila je da se iznenadila da uopšte postoje preduzeća koja se bavi čišćenjem i sređivanjem dvorišta, ali joj ta informacija u prvi mah nije bila čudna jer je povezala sa činjenicom da počinje proljeće, te da vlasnici uglavnom u tom periodu godine dolaze na duže.

 (Nova/MONDO)