Region

Misterija ubistva koja traje već 8 godina! Jelena stradala na svirep način, ovaj dokaz bi mogao sve da promijeni

Autor Aleksandra Virijević

Prošlo je osam godina od ubistva Jelene Marjanović, ali je ovaj zločin i dalje misterija.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/Privatna arhiva

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge i pjevačice Jelene Marjanović 2016. godine u Borči, ne prestaje da intrigira javnost godinama. Marjanović je prvostepenom presudom osuđen na 40 godina zatvora, ali je ova presuda oborena i predmet je vraćen na ponovno suđenje koje se održava u Višem sud u Beogradu. Ipak, punih osam godina javnost nema odgovor na jedno pitanje - gdje je oružje kojim je ubijena pjevačica.

Zoran Marjanović je u prvostepenom postupku osuđen na 40 godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu presudu poništio i naložio ponovno suđenje. Marjanović je ujedno i krajem prošle godine pušten da se brani sa slobode.

On se tereti da je 2. aprila 2016. godine, oko 16.56 časova, na nasipu Crvenka u Borči, ubio suprugu. Tijelo pjevačice pronađeno je narednog dana u kanalu. Tokom istrage utvrđeno je da je Marjanovićeva ubijena udarcima tupim predmetom u glavu. Riječ je o devet udaraca. Tokom istrage sa lica mjesta uzuzeti su brojni predmeti kako bi se provjerilo da li su oni oružje kojim je pjevačice ubijena, međutim, nijedan nije odgovorao povredama koje je žena zadobila.

Izvor: privatna arhiva

Ono što je i dan danas misterija u slučaju jeste čime je Jelena Marjanović ubijena i gdje je ubica sakrio oružje kojim je izvršio zločin. Punih osam godina oružje nije pronađeno, a pretpostavlja se da bi pronalaz oružja pružio odgovor na brojna pitanja vezana za ovaj slučaj, a koja su do danas ostala bez odgovora.

Podsjetimo, prema navodima optužnice, 2. aprila 2016. godine, Zoran Marjanović prijavio je nestanak supruge Jelene Marjanović na nasipu u Crvenki, dijelu Borče koji se nalazi uz Dunav. Prema njegovoj priči, njih dvoje i njihova maloljetna ćerka Jana, zajedno su otišli do Crvenke, da bi Jelena tamo džogirala. Jelena je otišla da trči, a nešto otprilike pola sata je i nestala. Marjanović je ubrzo prijavio njen nestanak, potraga je trajala jedan dan sve dok 3. aprila njeno tijelo nije pronađeno na nasipu. Nađeno je u kanalu, nedaleko od mjesta gdje joj se trag izgubio.

Koji su glavni dokazi protiv Marjanovića?

Tokom izricanja presude, tužilaštvo je iznijelo ključne dokaze koji su, prema njihovim tvrdnjama, oborili odbranu optuženog Marjanovića. Jedan od njih jeste analiza baznih stanici, a kako su vještači tvrdili analizirajući signale telefona Jelene i Zorana, njihov susret na nasipu je bio neminovan u periodu oko zločina.

Takođe, kao krunski dokaz označen trag krvi u automobolu optuženog. Kako su prenosili mediji, biološko-trasološkim vještačenjem je utvrđeno da je pokušano uklanjanje tragova krvi Jelene Marjanović sa zadnjeg sjedišta Zoranovog automobila marke "Mercedes E320 CDI". Riječ je o kapljičastom tragu koji je na to mjesto mogao dospjeti, ili neposrednim prskanjem iz rane, ili odbačajem sa okrvavljenog predmeta, odnosno dijela tela, kao što je npr. okrvavljena ruka. Navedeno vještačenje isključuje tezu odbrane Zorana Marjanovića da se Jelena povrijedila navodno mijenjajući gumu na automobilu.