Region

Odloženo suđenje Zoranu Marjanoviću: U Palatu pravde došao sam, a oni se nisu pojavili

Autor Uroš Matejić

Suđenje Zoranu Marjanoviću je odloženo, jer se nisu pojavili njegovi advokati.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

U Višem sudu u Beogradu danas odloženo suđenje Zoranu Marjanoviću koji je optužen da je ubio svoju suprugu Jelenu u Borči. Na današnjem ročištu je bilo planirano da svjedoče Marjanovićeva kuma, Jelenina sestra, kao i Jelenina tetka. Ali, Marjanović je u zgradu Palatu pravde došao sam. Ubrzo posle njega došla je i Jelenina tetka. Suđenje je odloženo, jer se nisu pojavili advokati Zorana Marjanovića. Sledeće ročište je zakazano za 10. oktobar.

Da podsjetimo, na prošlom ročištu je svedočila Lenka Đorđević, vaspitačica ćerke Zorana i Jelene. Ona je ispričala da su je 2. aprila pozvali da pričuva djevojčicu jer joj je majka nestala, što je ona i učinila. Svjedok je ostala pri ranije datom iskazu, a odgovarajući na pitanja je kazala da je došao otac optuženog i odnio neke stvari, ali se ne sjeća o kojim stvarima je riječ.

Osim Lenke, svjedočila je i supruga Marjanovićevog brata, Milica Marjanović, koja je ostala pri ranije datom iskazu i odgovarajući na pitanja precizirala da tog 2. aprila kada se vratila sa posla su joj ispričali da je Jelena Marjanović nestala. Ona je navela i da joj je optuženi dao lozinku za "fan stranicu" Jelene Marjanović na društvenoj mreži, kako bi pogledala poruke, što je ona i učinila i vidjela da je bilo nekih "slobodnijih" poruka koje su joj fanovi slali.

Suđenje se ponavlja, jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično djelo teško ubistvo od 40 godina. Marjanović od početka suđenja negira krivicu. Apelacioni sud je 3. oktobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor i od tada se brani sa slobode.