Region

Čuvar sa Ade Ciganlije ubijen zbog pedaline? Dječaci ga pretukli nasmrt: "Mislimo da ih je upozorio da ne diraju to"

Autor Jana Desovski

Prijatelji ubijenog muškarca na Adi Ciganliji misle da je dječake upozorio da ne diraju pedalinu i da ne skaču u vodu, i da je zato ubijen.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/Kurir/Nemanja Nikolić

Muškarac M. S. (64) preminuo je u Urgentnom centru nakon što su ga trojica mladića, od kojih su dvojica maloljetnici, brutalno pretukli u napuštenom objektu na Adi Ciganliji, a kako kažu njegovi poznanici on je bio divan i vrijedan čovjek koji je čuvao neke od objekata u blizini.

"On je volio da je ovdje stalno ljeti. Ima porodicu, ali da se ne bi njima nametao volio je ovde da bude i spava i usput je čuvao ovdje šta je trebalo i od toga zarađivao", kaže poznanik nesrećnog muškarca i dodaje:

"Drago mi je da su huligani uhapšeni, ne mogu sebi da dođem da neko može iz čista mira tako brutalno da prebije čovjeka i još kad shvati da je problem da ne pozove pomoć".

Prema njegovim riječima, prijatelji misle da su momci htjeli da uzmu pedalinu ili da koriste neki od rekvizita za vodu koji stoje tu noću neobezbijeđeni.

"Istraga će naravno pokazati šta se stvarno desilo, ali mi mislimo da su oni htjeli da koriste nešto od toga, da skaču u vodu, voze pedalinu šta god… I da ih je on upozorio da to ne smiju da rade, a onda je vjerovatno nastao problem“, kažu poznanici za Kurir.

Jedan od radnika na Adi kaže za Kurir da je mnogo volio sa M.S. da igra šah.

"Bio je vedrog duha, ali je volio da se takmiči. Igrali smo stalno šah, jako je pametan taj čovjek bio, on je ovdje boravio jer je volio da je ljeti tu i radio je ovde i tako zarađivao“, kaže prijatelj.

Ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, podsjetimo, potvrdio je juče za Kurir da su mladić (19) i dvojica maloljetnika (16) uhapšeni zbog ubistva M. S. (64). Kako se sumnja, oni su u jedan sat posle ponoći 20. avgusta pretukli M. S. u napuštenom lokalu, a M. S. je povredama podlegao 23. avgusta u Urgentnom centru. Prolaznik je pronašao M. S. koji je vidio da ima povrede glave.