Region

10 SVJEDOKA POZVANO NA SUĐENJE UROŠU BLAŽIĆU, MEĐU NJIMA SU I ONE! Djevojci je prijetio:Izađi da te ne bih udario!

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Tužiteljka Olivera Milojevića predložila je da se sasluša još 10 svjedoka, među kojima je Viktor Đorđević, ranije Nikola Đorđević rijaliti zvijezda i bivši momak pjevačice Sanje Vučić.

Izvor: društvene mreže

Suđenje okrivljenom Urošu Blažiću (22) iz Dubone koji se tereti da je 4. maja prošle godine ubio devetoro, a njih 12 teško ranio za danas je završeno u Specijalnom sudu u Beogradu. Okrivljeni je priznao zločin, ali nije pričao o krvavom piru koji je počinio. Ožalošćene porodice svedočile se o kobnoj noći, ali i o bolu koji im je nanio ubica. U sledećoj fazi postupka trebalo bi da se saslušaju svedoci.

Sudija Lidija Jovanovski navela je da su za danas saslušani svi koji su planirani i da su završili sa tim dijelom postupka, a da na narednom ročištu planira da se iznosi dokazni materijal, brojna veštačenja koja se nalaze u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu koja je podignuta 18. oktobra 2023. a koja je kasnije potvrđena od strane prvog Višeg suda u Smederevu, a zatim i od Apelacionog suda u Beogradu.

Nakon ovoga tužilac Olivera Milojevića predložila je da se sasluša još 10 svjedoka, među kojima je Viktor Đorđević, ranije Nikola Đorđević rijaliti zvijezda i bivši momak pjevačice Sanje Vučić.

Podsjetimo, Blažić i Đorđević su bili prijatelji, a kobne večeri neposredno prije zločina su se i dopisivali. Đorđević je dva puta saslušavan u istrazi gdje je detaljno ispričao da je upoznao okrivljenog na ljetovanju u Herceg Novom 2022. godine, kao i da su zatim postali dobri prijatelji koji su se posjećivali i bili u svakodnevnoj komunikaciji.

Kurir je ranije ekskluzivno objavio prepisku na Vocapu između Uroša Blažiča, Viktora Đorđevića i djevojke koju je i sam Blažić spomenuo u svojoj odbrani na sudu. Tako je Đorđević 4. maja 2023. u 22.14 sati od Blažića dobio poruku: "Izgorio sam, sijedam u kola da pravim masakr". Samo šest minuta kasnije Blažić je ostvario svoju jezivu prijetnju i ubio prvu od devet žrtava, a u svom krvavom pohodu teško je ranio još 12 ljudi.

Rekao sam mu da ne ulazi u raspravu sa tom djevojkom, a on mi je rekao: "Dobro, dobro". U 21.30 sat napisao sam Urošu: "Ne piši nikome", a on mi je odgovorio: "Sijedam u kola, a ubrzo zatim idem da pravim masakr!". Potom sam mu poslao: "Ćuti k***j, brzine mijenjaj!". Nakon ovoga Uroš mi je u 22.14 sati napisao: "Izgorio sam". Nisam ga shvatio ozbiljno, ni na kraj pameti mi nije bilo da on može da uraditi tako nešto - ispričao je bivši momak pjevačice. U toku večeri, Đorđevića je, prema optužnici, pozvao prijatelj iz Paraćina i rekao da je situacija s Urošem neprijatna i da mora da se riješi.

Kako bi smirio situaciju pozvao sam tu djevojku i rekao da će se Uroš izviniti, a ona mi je rekla: "Da će se on izvinjavati iz Urgentnog centra". Posle pola sata ili sat, prijatelj iz Paraćina mi je poslao vijesti sa interneta da se desila pucnjava u Duboni i pitao da li je to Uroš uradio. Pozvao sam Uroša, ali mi se nije javljao - ispričao je Đorđević.

Takođe, predlog tužilaštva bio je i da se sasluša djevojka A. T. iz Kruševca koja se na Vocap grupi posvađala sa Urošem Blažićem. Kako smo ranije otkrili, prepiska u grupi nalazi se na optužnici, koju smo ranije objavili.

Inače, djevojka koja je bila u prepisci sa Đorđevićem i Blažićem je A.T. iz Kruševca, koja je takođe bila saslušavana u istrazi.

Uroša sam vidjela dva dana prije masakra, a čuli smo se nekoliko sati prije nego što je pobio te ljude, tačnije posvađali smo se na Vocap grupi koja je napravljena u aprilu te godine. U toj grupi bilo je nas petoro. Svađa između Uroša i mene dogodila se kada sam ga na toj grupi pitala zašto me je otpratio sa Instagrama - rekla je svjedokinja na saslušanju i dodala da je okrivljeni bio tih i miran dečko.

A. T. je na saslušanju istakla da smatra da je ta prepiska bila obična svađa, za nju beznačajna i da je to bio prvi put da se se Uroš i ona posvađali.

Te noći sam stekla utisak kao da je htio sa svima iz grupe da se posvađa. Uroš se po prvi put ponašao kao da je neka druga osoba u pitanju. Vrijeđao me je riječima "da sam klošarka i fuksa" i nisam mogla da ga prepoznam - ispričala je djevojka iz Kruševca i dodala:

Kada sam Urošu napisala: "I ti povedi računa da u sledećem životu budeš stvarno mafijaš, a ne potrčko!", mislila sam na to, što je stalno govorio o Kristijanu Goluboviću, divio mu se. Inače, kada sam mu rekla da je potrčko mislila sam doslovno, jer je slušao sve što mu je Nikola pričao. Uroš je često pričao o filmu "Južni vetar", tako da sam stekla utisak da on voli kriminal.

Kruševljanka je dodala i ovo:

Uroš je prije nego što je napustio grupu napisao: "Bez potenciranja ko je muškarac, a ko nije!". Prethodno je bilo riječi o tome da li je Uroš homoseksualac, ali niko od nas iz grupe nije mislio da je on takva osoba.