Region

"Čitao je vijesti, hvalio se da je ubio 20 ljudi": Saslušan taksista kome je Blažić upao u kola i tražio da ga vozi

Autor Jana Desovski

Saslušan je taksista kome je Uroš Blažić upao u kola i tražio da ga vozi.

Izvor: Kurir/Nenad Kostić

Svjedočenjem oštećenih, porodica ubijenih i ranjenih, danas je nastavljeno suđenje Urošu i njegovom ocu Radiši Blažiću pred Višim sudom u Smederevu, ali u zgradi Specijalnog suda u Beogradu. Na prethodnom ročištu svoje odbrane su iznijeli Blažići, a prvooptuženi za masakr u selima Dubona i Malo Orašje 4. maja prošle godine, još jednom je priznao da je počinio ovaj zločin.

Taksista Dragoslav Antonijević u crnoj majici stao je za govornicu i naveo da ostaje pri svemu što je ranije u istrazi rekao u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, ali je na pitanja od strane tužioca Olivera Milojević objasnio da je Uroš Blažić čitao vijesti na internetu tokom vožnje i uzbuđeno mu se hvalio da je pobio 20 ljudi. U razgovoru je rekao da ne zna šta je Uroš Blažić sve pričao sa putnicom Jelenom Ajdinović jer je bila uključena muzika na radiju. Zatim je dodao da mu je Uroš Blažić rekao: "Daj mi 3.000 dinara da imam nešto da jedem." što je on i uradio.

Taksista je zatim rekao da mu Uroš Blažić nije rekao "da je car i kralj" nakon što je pobio svoje vršnjake.

On je objasnio da je prijavio policiji u Kragujevcu da je vozio osumnjičenog ubicu koji je prethodno počinio masakr u Duboni i Malom Orašju.

Dragoslav Antonijević: Kada sam ga ostavio, obavio sam nuždu od uzbuđenja, zapalio cigaru, pa sjeo u kola. Pogledao sam na navigaciji gdje se nalazim i krenuo ka policijskoj stanici u Kragujevcu gdje sam prijavio da sam vozio ubicu.