Region

"MISLIM DA ĆE SLUČAJ DANKE ILIĆ OSTATI POD VELOM TAJNE": Ponovo se oglasio Igor Jurić o ubistvu djevojčice

Autor Ivana Vlajković

Igor Jurić misli da će slučaj Danke Ilić ostati pod velom tajne.

Izvor: Screenshot/UNA TV

Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru preostalo je još oko dva mjeseca da prikupe sve dokaze protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a, kako se saznaje, u Tužilaštvo su stigla DNK i GPS vještačenja i u toku je njihova analiza.

Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu istakao je jutros da je slučaj ubistva Danke Ilić (2) velika misterija i da i dalje ne postoji dokaz da je ikada došlo do kontakta između osumnjičenih za ubistvo djevojčice i Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića.

"Mi nemamo krunski dokaz, nemamo ni svjedoke koji su bili u susretu sa ubicama. Imamo samo ljude koji su indirektno mogli da komentarišu da su osumnjičeni bili na licu mjesta. Susret između djevojčice i osumnjičenih niko ne može da potvrdi. Bez DNK, bez tijela, javnost je uznemirena i ovo je jedan izuzetno kompleksan i težak slučaj i ne znam da li će ovo što ima biti dovoljno da se zadovolji istina. Novi svjedoci neće biti ispitivani jer ih nema. Ja se stalno nadam da ako Tužilaštvo podigne optužnicu sa nekim dokazima, da će izaći sa nekim dokazima za koje javnost ne zna", kaže Igor Jurić.

Dejan Dragijević (50) priznao je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić, da bi nakon nekog vremena to svoje priznanje negirao. Komentarišući ovakvo ponašanje osumnjičenog Dragijevića, Igor Jurić ističe da je pravo svakog osumnjičenog da se brani, pa čak i lažima.

"Njegov advokat tvrdi da nije validno dat iskaz da je zločin počinjen i da to nije urađeno u prisustvu advokata. Svaki osumnjičeni ima pravo i da laže da bi sebe zaštitio. Oni sada, ako su krivi, rade ono što mogu da bi se spasili. Sa druge strane, ako nisu počinili zločin onda govore istinu. Jako je teško govoriti o ovome jer svi sada nagađamo", kaže Igor Jurić.

Navodi i da je javnost jako uznemirena jer je slučaj obavijen velom misterije i dalje i da je glavna nejasnoća čija je odgovornost. Jurić je ubijeđen i da se prava istina o nestanku male Danke Ilić nikada neće saznati.

"Mislim da se prava istina neće saznati, ovo će ostati pod velom tajne. Mnogo vremena je prošlo, teško da može neko novo rješenje da se desi osim da je Danka živa. Gajim nadu da je Danka živa i da može da se desi čudo i da je neko vrati kući, iako su šanse za to male", napominje Jurić gostujući na "Prva" TV.