Region

"OBOJICA LAŽU! U ŠOKU SAM ZBOG OVOGA" Oglasio se Dankin otac za Kurir: Žena mi je u 9. mjesecu trudnoće

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Nakon današnjeg saslušanja Dejana Dragijevića (50), osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, za Kurir se oglasio djevojčicin otac, Miloš Ilić, koji kaže da je potresen cijelom situacijom, s obzirom na to da su obojica osumnjičenih prvobitno priznali djelo.

Izvor: Kurir

Ne znam šta bih rekao, u šoku sam zbog svega, čuo sam i ne mogu da vjerujem. Priznao je sve na početku, a sad odjednom negira kad je prošlo ovoliko vremena. Imam samo da kažem da laže, kao i onaj drugi, i da bi trebalo da bude sramota sve te advokate koji ih savjetuju očigledno - rekao je Miloš Ilić za Kurir.

Kako kaže, ni njemu, a ni njegovoj supruzi Ivani uopšte nije lako svih ovih mjeseci, pogotovo što je njegova supruga, a Dankina majka, trudna, te bi trebalo da izbjegava stresne situacije.

Ivana je u devetom mjesecu, samo što se nije porodila i ne bi trebalo da se stresira, ali eto, izdržavamo sve ovo nekako i borimo se - istakao je Dankin tata.

Podsjećanja radi, Dragijević je odmah po hapšenju priznao djelo, da bi nekoliko mjeseci kasnije odlučio da ponovo govori pred tužilaštvom, nakon što je isto učinio i njegov kolega iz JKP "Vodovoda" Srđan Janković. Obojica su zvanično sada negirali djelo, rekavši da djevojčicu nikada nisu ni vidjeli.

Dragijević je sada ispričao drugu priču. Rekao je da kobnog dana djevojčicu nije ni vidio, da je Janković nije udario kolima, a da je on nije zadavio. Sve je negirao - kaže naš izvor i dodaje da je Dragijević tokom saslušanja bio smiren i hladan.

Jedina stavka koju Dragijević, međutim, danas nije razjasnio, jeste ta što je prvobitno priznao djelo opisivajući do detalja cio zločin, a sada sve negirao.

Sada nije govorio o toj temi, kao ni o tome šta ga je navelo da sada da dijametralno suprotnu odbranu. Nije razjasnio šta se to dogodilo u njegovoj glavi da od poptunog priznanja sada dođe do potpunog negiranja - kaže izvor Kurira

Takođe, pred Višem javnim tužilaštvom u Zaječaru završeno je saslušanje svih svjedoka kada je riječ o slučaju ubistva dvogodišnje Danke, međutim, nema pomaka u istrazi, iako je salsušano svega 20 svjedoka, među kojima su i Dankini roditelji. Inače, Tužilaštvo ima još tri mjeseca rok da podigne optužnicu, s obzirom na to da je zakonski rok za podizanje optužnice šest mjeseci.