Region

DONIJETA ODLUKA O OCU DJEČAKA UBICE IZ "RIBNIKARA": Vladimir Kecmanović ostaje iza rešetaka još 60 dana, ovo su razlozi!

Izvor Kurir

Okrivljenom se na teret stavlja izvršenje krivičnog djela teško djelo protiv opšte sigurnosti. Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja.

Izvor: Printscreen/Facebook, Privatna Arhiva

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je danas rješenje kojim je prema okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću, ocu dječaka koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vlasislav Ribnikar" na Vračaru ubio devetoro đaka i školskog čuvara, produžen pritvor, a koji mu po tom rješenju može trajati najduže 60 dana.

"Pritvor je prema okrivljenom Vladimiru K. produžen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka" - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenom se na teret stavlja izvršenje krivičnog djela teško djelo protiv opšte sigurnosti. Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja.

Podsjetimo, pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv Vladimira Kecmanovića. Tužilaštvo smatra da je on vodio svog maloljetnog, tada trinaestogodišnjeg sina u streljanu i obučavao ga da puca. Takođe, tužilaštvo smatra da on nije na adekvatan način čuvao oružje u stanu, a koje je dječak 3. maja 2023. godine ponieo u školu i počinio masakr. Takođe, sudi se i majci dječaka ubice, Miljani Kecmanović, čiji je DNK trag pronađen na čauri ispaljenoj u učionici u OŠ "Vladisav Ribnikar".

Kako smo ranije pisali, Kecmanovići su tokom iznošenje svojih odrana pred sudom negoirali krivicu.

"Oni tokom suđenja pokušavaju da sebe predstave kao žrtve. Ističu da nisu krivi i pokušavaju da dokažu da nisu oni ti koji su odgovorni za masakr koji je počinio njihov maloljetni sin" - podsjeća izvor.

Naš izvor podsjeća i da je prije nekoliko dana jedan od okrivljenih u ovom postupku, Ratko Ivanović, predsjednik i odgovorno lice sportskog kluba "Partizan practical Shooting" u kom je dječak ubica vježbao gađanje, sklopio sporazum o priznanju krivice s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu. Ivanović je priznao da je dao lažan iskaz tokom istražnog postupka protiv Vladimira Kecmanobića.

"Na osnovu sklopljenog sporazuma Ivanović će biti osuđen na pet mjeseci kućnog zatvora" - podsjeća izvor.